Ten Hag sluit vrede met Rashford: "Hij heeft de juiste reactie gegeven"

31 december 2022, 19:14

Erik ten Hag is zeer tevreden met de manier waarop Marcus Rashford zich heeft gepresenteerd na zijn disciplinaire schorsing. De aanvaller verdween last minute uit de basiself tegen Wolverhampton Wanderers omdat hij zich versliep voorafgaand aan de teambespreking voor het duel in de Premier League.

"Iedereen moet zich houden aan dezelfde regels en teamwaarden", sprak de oefenmeester over het incident na de zakelijke zege op Wolverhampton Wanderers (0-1). "Rashford heeft de juiste reactie gegeven na de nederlaag. Hij was scherp aan aanwezig en maakte een doelpunt. Voor mij is het nu weer goed. Iedereen heeft daar hard voor gewerkt."

Over het veldspel van The Red Devils in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar was de coach minder content. "We speelden in de eerste helft niet goed, pas in de tweede helft ging het iets beter", oordeelde de coach, die daarbij de invalbeurt van middenvelder Fred loofde. "Hij veroverde veel ballen. Ik heb de spelers gevraagd in de tweede helft tien procent meer te geven, anders zouden we de laatste wedstrijd van het kalenderjaar niet winnen."

Lees ook: Rashford neemt ultieme revanche op Ten Hag bij wéér een zege

De oefenmeester sloot het kalenderjaar 2022 daarmee goed af, ondanks dat het veldspel niet overtuigend was. Uitgerekend invaller Rashford maakte het enige doelpunt. Dat bezorgde niet alleen Ten Hag een goede dag, maar ook Sir Alex Ferguson, die zijn 81ste verjaardag viert zaterdag. "Van harte gefeliciteerd, Sir Alex", aldus de Nederlandse oefenmeester. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen