Club Brugge stelt vlak voor 2023 officieel nieuwe trainer aan

31 december 2022, 18:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Club Brugge heeft in de absolute slotfase een nieuwe trainer gepresenteerd voor het volgende kalenderjaar. Scott Parker (42) is aangesteld als de opvolger van Carl Hoefkens, die na de kerstdagen werd ontslagen. Hij wordt de trainer van Nederlanders Noa Lang, Ruud Vormer en Björn Meijer. 

Dat heeft Club Brugge op Oudejaarsdag bekend gemaakt. Parker heeft als manager nog relatief weinig ervaring: hij werd na periodes bij Tottenham Hotspur O18 aangesteld als assistent-coach op Graven Cottage, waar hij uiteindelijk doorgroeide als eindverantwoordelijke. Bij Fulham maakte de voormalig middenvelder een goede indruk en verdiende hij een transfer naar Bournemouth, met wie hij promoveerde.

Club Brugge, dat nog actief is in de Champions League en bovenin meestrijdt in de Jupiler Pro League, haalt de coach – die na een slechte seizoensstart werd ontslagen bij Bournemouth – binnen. Naar verluidt zou de Belgische club eerst pogingen hebben gewaagd bij Kasper Hjulmand en Steven Gerrard, maar zij besloten om de aanbiedingen af te slaan.

Lees ook'Engelse clubs strijden om komst Noa Lang

Na de teleurstellende resultaten werd Hoefkens officieel ontslagen. Hoefkens zat al een tijdje in de schopstoel bij Club Brugge. De 44-jarige trainer leek direct na de WK-stop na een bekernederlaag tegen Sint-Truiden zijn spullen te kunnen pakken, maar overleefde een crisisberaad. Het laatste beetje krediet dat hij nog had, verspeelde hij vervolgens met een gelijkspel met OH Leuven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen