Dubbele transferexit voor teleurstellende Feyenoord-huurling

31 december 2022, 17:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord gaat afscheid nemen van de mislukte huurling Fredrik André Bjørkan (24). De Noorse linksachter kwam in de eerste seizoenshelft slechts eenmaal in actie en daar komt geen vervolg meer aan: hij wordt teruggestuurd door Hertha BSC en ook die club neemt afscheid van de verdediger.

Met die scoop komt het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl althans op Oudejaarsdag. Door de huurperiode van Bjørkan, die van origine nog tot het einde van dit seizoen loopt, te beëindigen, zou de club bovendien enkele tonnen aan salaris besparen. Feyenoord zal het nieuws vermoedelijk snel wereldkundig maakte, want in de onderlinge oefenwedstrijd die op Oudejaarsdag werd gespeeld, was hij al niet meer te zien. 

Hertha BSC neemt de linkspoot niet terug, integendeel zelfs. De huurdeal met Feyenoord wordt ontbonden, maar dat geldt ook voor het tot 2026 lopende contract. De Duitse club laat hem transfervrij gaan en daar hoopt FK Bodø/Glimt van te profiteren. Die club zag rechtsback Alfons Sampsted recentelijk gratis overstappen naar FC Twente en slaan nu dus vermoedelijk dus ook transfervrij toe.

Lees ook: FC Twente-verdedigers gewild

Met slechts één optreden sinds zijn komst, alleen in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles daags na de transfer kwam hij in actie, was het al langer duidelijk dat er weinig tot geen perspectief meer was in De Kuip. Met Marcos López, Quilindschy Hartman en eventueel Dávind Hancko kunnen er voldoende andere spelers uit de voeten. Het geld dat ermee bespaard wordt, kan dan eventueel gebruikt worden voor een aantal gerichte versterkingen. Slot gaf eerder al te kennen dat Feyenoord hoopt om centraal achterin nog een versterking te krijgen, om de geblesseerde Gernot Trauner te vervangen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen