Dit was de reden waarom Ten Hag topscorer Rashford disciplinair strafte

31 december 2022, 16:23   Bijgewerkt: 31 december 2022, 16:33

Manchester United-aanvaller Marcus Rashford heeft tekst en uitleg gegeven over de reden van zijn afwezigheid in de basis tegen Wolverhampton Wanderers. De in bloedvorm verkerende spits werd door Erik ten Hag buiten de basiself gehouden. De reden was simpel: hij had zich verslapen.

"Ik had me verslapen en miste daardoor een deel van de wedstrijdvoorbereidende meeting", verklaarde Rashford in de Engelse media zijn plek op de bank naast Ten Hag. De oefenmeester zette Anthony Martial in de punt en op links kwam er daarvoor een plek vrij voor Alejandro Garnacho. "Ik was een beetje te laat. Dat zijn de teamregels en ik snap de beslissing van Ten Hag." Door na de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd te maken, nam Rashford de ideale revanche op het besluit.

"Ik ben blij dat het gelukt is om te winnen. Er is een streep onder gezet, we gaan verder. Het is vervelend, maar dit kan gebeuren", was Rashford realistisch. "Ik ben blij met de manier waarop we vooruitgang boeken. In het verleden hadden we wedstrijden zoals deze kunnen verliezen of gelijkspelen. We stonden onder druk, maar we hielden ons goed staande. Iedereen zit in wisselende ritmes, maar het is belangrijk om bij elkaar te blijven. Het is moeilijk voor de spelers die het WK niet hebben gewonnen, dus hebben we elkaar hard nodig."

Lees ook: Rashford neemt ultieme revanche op Ten Hag bij wéér een zege

Shaw steunt Ten Hag

Oook verdediger Luke Shaw snapte de beslissing van de oefenmeester. "In het verleden kwamen spelers nog weleens weg met fouten of streken, maar bij deze manager niet", loofde Shaw. "Als je je niet aan de teamafspraken houdt, dan sta je niet in de basis." Eerder gebeurde dat ook met Cristiano Ronaldo, die daar anders dan Shaw en Rashford geen begrip voor kon opbrengen en mede daardoor vertrok.

Dat Rashford in de tweede helft scoorde, bracht Manchester United de minimale overwinning. "Marcus verkeert in een geweldige vorm. Hij heeft ontzettend veel zelfvertrouwen en als hij op deze manier doorgaat, is dat alleen maar positief. Dan kan hij een van de beste spelers ter wereld zijn", aldus de verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen