Complimenten voor Ten Hag na veelbesproken besluit: "Ik hou van hem"

31 december 2022, 15:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het besluit van Erik ten Hag om de in bloedvorm verkerende aanvaller Marcus Rashford te passeren, heeft (positieve) stof doen opwaaien. De reden van het besluit is niet bekend, maar het zorgde voor lovende kritieken bij onder meer Paul Scholes. Dat de coach iedereen hetzelfde behandelt, levert hem positieve kritieken op. 

Dat vertelde Scholes tegenover BT SPORT. "Ik houd van Ten Hag, het maakt bij hem niets uit om wie het gaat", aldus Scholes in de analyse voor de wedstrijd. De oefenmeester liet zelf vooraf ook in het midden waarom hij de Engelsman heeft gepasseerd. "Maar het is duidelijk dat Ten Hag iets heeft gedaan waar Ten Hag niet blij mee is", aldus de voormalig middenvelder van The Red Devils.

Eerder overkwam Cristiano Ronaldo hetzelfde bij Manchester United, die onder Ten Hag tegen de disciplinaire regels aanliep van de coach en uiteindelijk moest vertrekken - zijn grote status ten spijt. "Ondanks dat hij in de vorm van zijn leven verkeert, blijft Ten Hag zijn regels volgen en achter zijn besluit staan", aldus Scholes, die niet weet hoe dat zal uitpakken. "We zullen zien of het verstandig was."

Lees ook: Ten Hag beloont Malacia na sterk optreden

Halverwege bracht Ten Hag overigens de spits alsnog in voor Alejandro Garanacho. Voor de wedstrijd werd de coach nog gevraagd naar waarom hij dit besluit had genomen. "Het is een disciplinaire maatregel voor de wedstrijd. Garnacho kan dat goed invullen", zei de coach voorafgaand. Halverwege dacht hij daar anders over, want toen wisselde hij alsnog. Rashford is dit seizoen de clubtopscorer van Manchester United onder Ten Hag en was op het wereldkampioenschap in Qatar ook in bloedvorm. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen