Memphis begint op de bank bij Barça, basisplaats De Jong

31 december 2022, 13:06

Memphis Depay sluit 2022 af als bankzitter bij FC Barcelona. De aanvaller van het Nederlands elftal zit voor de eerste keer sinds september bij de wedstrijdselectie van de topclub, maar moet in de stadsderby tegen Espanyol genoegen nemen met een reserverol.

Xavi kiest in de punt van de aanval zoals verwacht voor Robert Lewandowski. De Poolse topspits leek het duel met Espanyol te moeten missen omdat hij in de laatste wedstrijd voor het WK voetbal een rode kaart kreeg, maar die schorsing is opgeschort omdat Lewandowski in beroep is gegaan tegen zijn straf. Lewandowski moest aanvankelijk drie duels toekijken.

Dat kost Memphis dus een basisplaats. Frenkie de Jong begint wél vanaf de aftrap. De Nederlandse middenvelder vormt in de derby de middenlinie met de Spanjaarden Pedri en Gavi. De Jong krijgt op het middenveld de voorkeur boven zijn ervaren concurrent Sergio Busquets, die de laatste dagen steeds meer in verband wordt gebracht met een transfer.

FC Barcelona kan het kalenderjaar afsluiten als koploper van Spanje. Momenteel heeft Real Madrid één punt minder dan de Catalanen, maar de ploeg van Carlo Ancelotti heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Barca heeft toch 1 punt minder dan Real voorafgaand aan het duel van Barca

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen