Deze opties heeft Feyenoord intern voor vervanging Timber

31 december 2022, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord kan de komende weken sowieso geen beroep doen op Quinten Timber. De 21-jarige middenvelder raakte in het oefenduel met FC Emmen geblesseerd aan zijn middenvoetsbeentje. Terwijl Feyenoord in de eerste berichtgeving de grootste zorgen wegnam, kwam er voor coach Arne Slot wel een hoofdpijndossier bij. Deze opties heeft de coach binnen zijn selectie voor de vervanging van Timber.

Tijdens het oefenduel met Emmen kwam Mats Wieffer in de ploeg voor Timber. De 23-jarige middenvelder werd deze zomer opgepikt bij stadsgenoot Excelsior, maar raakte al vroeg geblesseerd. Wieffer moest het in de eerste seizoenshelft vooral hebben van invalbeurten. In de tweede seizoenshelft zal Wieffer hopen op zijn kans in Rotterdam-Zuid.

Lees ook: Timber mogelijk eerder inzetbaar

De onervaren middenvelder is een belangrijke kanshebber voor de plek van Timber, al kan hij ook als centrumverdediger uit de voeten. Op het middenveld kan Slot ook nog kiezen voor Mohamed Taabouni en Ezequiel Bullaude. Beide zomeraanwinsten maken indruk tijdens de voorbereiding, maar zijn wel meer aanvallend ingesteld dan Timber.

Slot heeft ook nog de mogelijkheid om te puzzelen in zijn elftal. Zo kan rechtsback Lutsharel Geertruida ook als defensieve middenvelder spelen. Bovendien kan Slot Javairo Dilrosun naar het middenveld halen. In dat geval zou de balans met Orkun Kökcü en Sebastian Szymanski echter waarschijnlijk niet optimaal zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen