'Pijnlijk: Graziano Pellè krijgt condoleances na overlijden Pelé'

30 december 2022, 23:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Graziano Pellè heeft onbedoeld honderden berichten in zijn inbox ontvangen na het overlijden van zijn bijna-naamgenoot Pelé. De Braziliaanse voetballegende stierf donderdagavond aan de gevolgen van een lang ziekbed. Goedwillende fans verwarden de oud-topaanvaller met de ex-Feyenoorder.

Dat schrijft Tuttomercato. Een grote groep fans besloot via social media steun te betuigen aan de nabestaanden van Pelé door hem berichten te sturen met condoleanes en sterkte-wensen. Het gaat hierbij uiteraard om een persoonsverwisseling: de berichten waren bedoeld voor de 82-jarige Pelé, wiens overlijden voor een shockgolf zorgde in de voetbalwereld.

Pellè zit sinds de zomer van 2021 zonder club na zijn vertrek bij Parma. De aanvaller brak door bij AZ en keerde na teleurstellende avonturen in Italië in 2012 terug in Nederland. Bij Feyenoord maakte hij vervolgens drie seizoenen lang furore. Het leverde de spits een miljoenentransfer op naar Southampton, waar hij zich in de kijker speelde van de Italiaanse nationale ploeg.

De laatste jaren speelde Pellè bij het Chinese Shandong Luneng, waar hij een uiterst lucratieve periode beleefde. De 37-jarige spits is nog altijd niet gestopt, maar wacht al anderhalf jaar op een nieuwe club.

Lees ook: Feyenoord wilde Pelé voor flinke transfersom kopen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen