Dessers was teleurstelling niet de baas: "Slot sprak mij erop aan"

30 december 2022, 09:47   Bijgewerkt: 30 december 2022, 10:04

Cyriel Dessers kan deze jaarwisseling terugkijken op een onvergetelijk 2022. De spits die nu uitkomt voor het Italiaanse Cremonese bereikte met Feyenoord de finale van de Conference League en eindigde zelf als topscorer van dat toernooi. "Het is zonder twijfel het mooiste jaar uit mijn carrière geweest."

"Ik krijg er nog steeds kippenvel van", blikte Dessers in gesprek met NU.nl terug op waarschijnlijk het mooiste moment uit de gehele Conference League-campagne van Feyenoord: zijn twee doelpunten in de halve finale tegen Olympique Marseille die uiteindelijk tot de finaleplaats zouden leiden. "Het stadion ontplofte op zo'n manier... De mooiste wedstrijd uit mijn carrière? Absoluut, geen twijfel over mogelijk. Alles klopte."

De gehele Europese campagne met Feyenoord maakt het afgelopen jaar voor Dessers onvergetelijk. "Er zijn veel goede voetballers die geen of maar één hoogtepunt meemaken in hun carrière. Maar ik heb er zoveel gehad. AZ, Berlijn, Praag, Marseille, de finale; ze staan allemaal in mijn geheugen gegrift. En dan ben ik ook nog onderdeel van de rijke geschiedenis van een club als Feyenoord. Dat is voor mij niet te bevatten. Het is echt iets om te koesteren."

Arne Slot

Dat alles terwijl Dessers het vaak met een rol als supersub achter Bryan Linssen moest doen. Vaak kon hij zich in die rol schikken, maar uit bij sc Heerenveen vlak voor de winterstop, lukte dat even niet. "Ik kreeg de knop niet omgedraaid. De trainer geeft normaal gesproken de dag voor de wedstrijd de opstelling, maar nu moesten we wachten tot de dag zelf. Toen kwam de teleurstelling net voor de wedstrijd. Ik viel heel slecht in. Ja, dat is anderhalf jaar weinig spelen." Na afloop werd Dessers daarop aangesproken door trainer Arne Slot, die hem aanraadde om in de winterstop op vakantie te gaan en zijn hoofd leeg te maken.

Juist Slots open en eerlijke houding tegenover Dessers - ook over zijn reserverol - was wat de spits aan de trainer waardeerde. "Daaraan zie je dat hij een heel grote trainer is. Ik heb andere trainers gehad die een lulverhaal ophingen, me aan het lijntje hielden of valse beloftes gaven. Dan krijg je frustraties", aldus Dessers, die ook op tactisch gebied onder de indruk raakte van zijn trainer. "Hij wist hoe de tegenstander speelde en counterde dat helemaal uit. Hij dacht twee, drie stappen vooruit. Samen met Erik ten Hag (zijn trainer bij FC Utrecht, red.) is hij de beste trainer die ik heb gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen