Noppert: "Rol als penaltyspecialist op WK is veel te groot gemaakt"

30 december 2022, 08:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Noppert kijkt met een dubbel gevoel terug op het afgelopen WK. Hij speelde zijn eerste interlands voor Oranje en liet een goede indruk achter, maar zag de wedstrijd tegen Argentinië in een grote teleurstelling eindigen. In De Telegraaf blikte de 28-jarige doelman terug op zijn eerste eindtoernooi en in het bijzonder de uitschakeling in de kwartfinale. 

Dat Oranje uitgerekend na strafschoppen werd uitgeschakeld, was opvallend, omdat bondscoach Louis van Gaal al sinds zijn aanstelling juist daar de nadruk op had gelegd. Hij onderwierp zijn keepers in aanloop naar het WK aan een penaltytest, waarin Noppert - de uiteindelijke eerste keeper in Qatar - het best presteerde. Toch wist hij toen het erop aankwam geen enkele strafschop te stoppen. "Het is vooraf veel te groot gemaakt, maar daar heb ik geen invloed op."

"Ik heb mezelf nooit bestempeld als de penaltyspecialist en dat is ook nooit zo benoemd", stelde Noppert. "ik probeer gewoon zo laat mogelijk te gaan en dan moet je ook een beetje geluk hebben. Maar als ze dan op het laatste moment nog van hoek wisselen, wat moet je dan doen? De mensen met kritiek hebben een andere favoriet of zijn zelf nooit in die situatie geweest. Ze hebben alle recht op een mening, hoor. Ik ben zelf van mening dat je er als keeper altijd meer aan kunt doen. Ik moet ook zeggen dat ik niet weet of ik ze wel had gepakt als ik in de goede hoek had gezeten. Zo veel overtuiging zat erin."

Messi

Ook Messi wist Noppert twee keer - een keer in de reguliere speeltijd en een keer in de strafschoppenreeks - vanaf elf meter te kloppen. De woorden van de Nederlandse doelman over de Argentijnse wereldster hadden hem extra op scherp gezet. "Ik had van tevoren gezegd dat Messi ook maar een mens is en dat ik een penalty van hem kan pakken. Daar blijf ik bij, maar dan moet je ook geluk hebben en in de goede hoek zitten", aldus Noppert, die wat verbaasd was over de reactie van Messi op het veld. "Ik denk niet dat hij het echt nodig heeft, dat stukje emotie dat hij toonde tegen ons. Maar iedereen beleeft het op zijn eigen manier."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat spelletje van messi pesten voor hij schiet is ook niet nodig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen