Benfica reageert met statement op geruchten over Fernández

29 december 2022, 20:00

De Portugese topclub Benfica is niet van plan deze winter afscheid te nemen van middenvelder Enzo Fernández (21). De jonge Argentijn wordt na zijn prima WK in verband gebracht met meerdere Engelse topclubs, maar Benfica wenst hem in ieder geval tot het einde van dit seizoen binnenboord te houden. 

Fernández speelt pas een half jaar bij Benfica, dat hem afgelopen zomer overnam van River Plate in zijn vaderland Argentinië. Destijds was een bedrag van 12 miljoen voldoende om de middenvelder aan te trekken, tegenwoordig is hij een veelvoud van dat bedrag waard. In zijn contract is een minimale afkoopsom van 120 miljoen euro opgenomen. Het lijkt erop dat Benfica alleen gaat praten over een overgang als een club dat bedrag op tafel legt. 

Manchester United, Chelsea en Liverpool werden na het WK al in verband gebracht met de Fernández, die in Qatar werd uitgeroepen tot beste jonge speler van het toernooi. In de eerste groepswedstrijd tegen Saoedi-Arabië (2-1 verlies) begon Fernández nog op de bank, maar daarna kwam hij in het elftal van bondscoach Lionel Scaloni en bleek hij een belangrijke pion bij het behalen van de wereldtitel. 

Liverpool

Vorige week kwam het nieuws al naar buiten dat Benfica een bod van rond de 100 miljoen euro zou hebben afgeslagen van één van de drie geïnteresseerde Premier League-clubs. Portugese media speculeerden destijds dat het om Liverpool moet zijn gegaan, al is die club naar verluidt nog altijd van plan om zich na het huidige seizoen te versterken met Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen