Klopp lyrisch over aanwinst Gakpo: "Dit is de perfecte timing"

29 december 2022, 18:07

Liverpool-manager Jürgen Klopp is blij met de komst van Cody Gakpo én het moment waarop zijn club heeft kunnen toeslaan. De timing van de overgang moest wel perfect zijn, stelde de Duitse trainer. "Je moet dit soort spelers halen als ze er nog geen 55 per seizoen hebben gemaakt."

Het debuut van Gakpo voor zijn nieuwe club wordt niet eerder dan zaterdag 7 januari verwacht. Klopp gaf in aanloop naar het Premier League-duel met Leicester City van vrijdag aan dat het lastig wordt om voor die tijd een werkvergunning te kunnen krijgen. Na vrijdag komt Liverpool maandag alweer in actie tegen Brentford. Gakpo zou zijn debuut kunnen maken in het FA Cup-duel met Wolverhampton Wanderers. 

 "Cody heeft een enorm potentieel", zei de Duitser over zijn kersverse aanwinst. "We zijn ervan overtuigd dat hij bij ons een volgende stap kan zetten en dat maakt hem extra interessant." Hij wijst daarbij naar de offensieve aankopen die Liverpool in de afgelopen seizoenen aan zich wist te binden. "Ze hebben allemaal progressie geboekt vanwege onze werkwijze en de manier waarop wij ze helpen." 

Bellingham

Met het aantrekken van Gakpo is Liverpool nog niet klaar op de winterse transfermarkt, al wordt het volgens Klopp lastig om een aanwinst te halen voor het middenveld. Jude Bellingham van Borussia Dortmund geldt nog altijd als belangrijkste target, maar van hem wordt verwacht dat hij het seizoen afmaakt bij zijn huidige club. "We weten wat we willen en we gaan kijken of het ons lukt. Het gaat natuurlijk ook om geld maar het gaat vooral om de juiste speler. In dat opzicht zijn we ontzettend bijdat we Cody hebben kunnen halen." Ook Enzo Fernández (Benfica) wordt in verband gebracht met een overgang naar de Merseyside, maar zijn club zou liefst 120 miljoen euro voor hem verlangen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen