'Napoli ziet in oud-Ajacied ideale opvolger van Hirving Lozano'

29 december 2022, 17:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Serie A-koploper Napoli verwacht op korte termijn afscheid te nemen van voormalig PSV'er Hirving Lozano. De Mexicaan heeft nog een verbintenis voor de komende anderhalf jaar, maar lijkt niet te willen verlengen en dus zou de club hem deze winter of komende zomer willen verkopen. Als opvolger heeft Napoli David Neres op het oog. 

Dat schrijft de Italiaanse krant Corriere dello Sport. Neres is sinds afgelopen zomer actief bij Benfica, waar hij onder Roger Schmidt een belangrijke bijdrage levert aan een tot nu toe zeer succesvol seizoen voor de Portugese topclub. De ploeg is nog altijd ongeslagen koploper in de Portugese competitie en maakte indruk in de Champions League, waarin het ten koste van Juventus overwintert.

Neres werd door Benfica weggeplukt bij Shakhtar Donetsk in Oekraïne. Die club nam hem in januari 2022 over van Ajax, maar door de Russische inval in dat land werd het een avontuur van korte duur voor de zevenvoudig Braziliaans international. Dit seizoen was Neres goed voor acht treffers en evenzoveel assists in 22 duels voor Benfica. 

Lees ook: 'Napoli ziet in Nederlandse middenvelder de perfecte versterking'

Bestemming onbekend

Lozano is bezig aan zijn vierde seizoen in Napolitaanse dienst. De inmiddels 27-jarige buitenspeler kwam in 2019 voor 45 miljoen euro over van PSV en kwam in vrijwel elk duel van de lijstaanvoerder in de Serie A in actie. Toch maakte hij slechts één keer de 90 minuten vol in de competitie. In de Champions League was hij eenmaal trefzeker in het thuisduel met Ajax (4-2). Vooralsnog is niet bekend waar hij zijn loopbaan zou gaan kunnen voortzetten. Lozano wordt nog niet in verband gebracht met een mogelijk geïnteresseerde topclub, al zou hij wel zijn zinnen hebben gezet op 'een stap hogerop', wat zou betekenen dat hij hoopt op een overgang naar één van de grootste clubs van Europa. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Grozzer21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

benfica is niks minder dan napoli

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen