Trauner stelt fans gerust, 'Feyenoord-huurling kan naar Italië'

29 december 2022, 16:40

Feyenoord-verdediger Gernot Trauner heeft tegenover de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung tekst en uitleg gegeven over de blessure die hem voorlopig aan de kant houdt. De verdediger stelt daarbij de supporters ietwat gerust over de duur van zijn absentie. 

Feyenoord communiceerde via de officiële kanalen dat de verdediger 'een aantal maanden' buitenspel staat door de kwetsuur die hij vorige week op de training opliep. Een aantal volgers speculeerde dat hij weleens een kruisbandblessure zou kunnen hebben opgelopen, maar zo ernstig is het niet, bezweert Trauner. "De club wil nog niet in details treden zolang er geen exacte diagnose bekend is", verklaart hij de verklaring van Feyenoord. "Maar de blessure zit in mijn meniscus."

Lees ook: Feyenoord krijgt dramatisch nieuws: Trauner maandenlang 'out'

Toch wacht Trauner een operatie om hem van zijn kwetsuur af te helpen. Wanneer die gaat plaatsvinden is nog altijd niet duidelijk. "Ik probeer al een tijdje een afspraak te maken", legt Trauner uit. "Rond de kerst worden zulke operaties niet gedaan en de clubarts die dat zou kunnen is op vakantie. Hopelijk lukt het voor de jaarwisseling nog." Na de ingreep verwacht de dertigjare stopper dit seizoen nog van waarde te kunnen zijn voor zijn club. "Ik ben ervan overtuigd dat ik dit seizoen nog ga spelen", zegt hij. 

Azarkan wekt Italiaanse belangstelling

De door Feyenoord aan Excelsior verhuurde Marouan Azarkan staat in de belangstelling van Serie A-club Udinese. Dat schrijft 1908.nl donderdag. De buitenspeler was vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie een belangrijke pion voor de Kralingers. In de Eredivisie kwam hij dit seizoen tot twee doelpunten en vier assists. De Italiaanse middenmoter zou hem hebben bekeken in de wedstrijden tegen sc Heerenveen (1-1) en zijn werkgever Feyenoord (5-1). In die laatste wedstrijd leverde Azarkan de assist bij de 0-1 van Kenzo Goudmijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen