'PSV zou deze winter terug kunnen komen voor Donyell Malen'

29 december 2022, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV verkocht deze week Cody Gakpo aan Liverpool. In de zoektocht naar een vervanger zou de club zomaar uit kunnen komen bij Donyell Malen, verwacht journalist Rik Elfrink. In het Eindhovens Dagblad schrijft hij dat de club afgelopen zomer ook al dacht aan een (tijdelijke) terugkeer van de aanvaller, maar dat er toen niet werd doorgepakt. 

Met het vertrek van Gakpo levert PSV een flink aantal doelpunten en assists in. Negen keer scoorde de buitenspeler al in de Eredivisie, terwijl hij ook liefst twaalf keer als aangever fungeerde. Tel daar drie doelpunten en twee assists in de Europa Leauge bij op en de noodzaak dat PSV een vervanger voor Gakpo binnenhaalt lijkt duidelijk.

Lees ook: Driessen na verkoop Gakpo: "Titelambities kunnen bij grofvuil"

Eerder werd de Eindhovense club al gelinkt aan spelers als Jesper Karlsson (AZ) en Ola Brynhildsen (Molde FK), terwijl ook de Oekraïener Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev) op het verlanglijstje zou staan. Volgens Elfrink kan de naam van Malen niet worden uitgesloten als mogelijke vervanger van Gakpo. Hij zou in beeld komen als de club besluit een speler 'uit het hogere segment' te huren, want een definitieve overgang lijkt op voorhand uitgesloten. 

Nog geen doorslaand succes

Malen vertrok in de zomer van 2021 bij PSV. Borussia Dortmund betaalde 30 miljoen euro om hem over te nemen. In Duitsland kreeg de voormalig jeugdspeler van Ajax en Arsenal ondanks stevige concurrentie regelmatig de kans om zijn kunsten te vertonen. Dit seizoen kwam hij in tien Bundesliga-duels en vijf Champions League-wedstrijden binnen de lijnen. Daarin wist Malen niet te scoren, iets wat hem alleen lukte in het bekerduel met 1860 München in juli. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen