Voor Silberbauer voelt FC Utrecht als thuiskomen: "Mijn tweede huis"

29 december 2022, 16:00

Het incident tussen Amin Younes en Henk Fraser heeft er voor gezorgd dat laatstgenoemde ontslagen werd bij FC Utrecht. Zijn opvolger werd snel bekendgemaakt, namelijk oud-speler Michael Silberbauer. De Deen hoefde niet lang na te denken over het voorstel van zijn oude club. "Dit is mijn tweede huis", aldus Silberbauer tegenover ESPN

De oud-middenvelder speelde drie seizoenen voor de club uit de Domstad. In negentig duels wist hij zesmaal het net te vinden, hij kende er een heerlijke tijd. "Ik ken de normen en waarden van de club. Op het moment dat de kans er was om trainer te worden was het logisch voor mij om direct ja te zeggen. Elke keer dat ik hier ben is het super fijn. Iedereen in en rondom de club is vriendenlijk", vertelt de Deen.

Lees ook: Toornstra baalt van vertrek Fraser: "Vind ik persoonlijk jammer

Silberbauer was de assistent-trainer van FC Midtjylland, maar daar lieten ze hem middenin het seizoen vertrekken. "Ik ben blij dat ze mij naar Utrecht hebben laten gaan. Ik heb een geweldige tijd gehad bij de club en ik denk dat deze stap goed is voor mijn ontwikkeling", aldus Silberbauer. 

Utrecht was op zoek naar een nieuwe coach nadat het besloot te breken met Henk Fraser. De coach had zichzelf onmogelijk gemaakt in Utrecht na een incident op de training met Amin Younes. Fraser greep de Duitse aanvaller bij de keel. Onder leiding van Silberbauer wil Utrecht een aanval op de top vijf gaan openen. Op 8 januari hervat Utrecht de competitie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen