'FC Volendam huurt talentvolle jeugdinternational van Olympique Lyon'

29 december 2022, 15:15

Het volksfeest in Volendam was ontzettend groot toen de plaatstelijke FC eindelijk weer wist te promoveren naar de eredivisie. Maar de club heeft na veertien wedstrijden nog maar één overwinning geboekt, om een betere tweede helft van het seizoen te draaien heeft de club volgens verschillende media Florent Da Silva van Olympique Lyon gehuurd.

De Franse jeugdinternational traint al mee met de club uit het vissersdorp. De negentienjarige Da Silva heeft één wedstrijd gespeeld voor de hoofdmacht van Olympique Lyon. Sinds het begin van het seizoen heeft FC Volendam alleen te weten van FC Twente in de competitie en amateurclub Harkemase Boys in de KNVB-Beker. Van een succesvol begin is dus niet te spreken, achter de schermen is er de nodige omroep bij het Andere Oranje.

Lees ook: 'Schreuder miste beleving en betrokkenheid bij invalbeurten Blind'

In gesprek met de Telegraaf gaf Volendam-trainer Wim Jonk aan ondanks de interne onrust te willen aanblijven. Er zijn volgens de oefenmeester dingen gebeurd die 'niet door de beugel kunnen'. "Dit zijn niet de leukste fases. Maar ik weet dat ze er helaas bij horen. Als ik ergens aan begin, wil ik het graag op een goede manier afmaken", aldus Jonk tegenover de krant.

Er zouden meerdere mensen binnen de club, waaronder spelers, aangegeven hebben niet tevreden te zijn met Jonk. "Er gaan verschillende verhalen rond. Maar het is wel duidelijk dat er - buiten het veld - tussen de linies is gespeeld. Dat vind ik not done. Maar er is natuurlijk geen plaats voor spelers die ontevreden blijven en de groepsdynamiek verstoren. Als dat gebeurt, moet je als grote mannen met elkaar om tafel gaan en tot een oplossing komen waar alle partijen mee kunnen leven."

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen