Strijd barst los; Amrabat heeft geweldige mogelijkheden na WK

29 december 2022, 11:05   Bijgewerkt: 29 december 2022, 11:10

Het is nog altijd de vraag wat er in januari met Sofyan Amrabat gaat gebeuren. De middenvelder van Fiorentina heeft een geweldig WK achter de rug en wordt gevolgd door grote Europese clubs. De Italianen weten echter nog niet of zij de ex-Feyenoorder nu al van de hand willen doen.

Amrabat was een van de smaakmakers van Marokko, dat op het WK in Qatar verrassend de vierde plek pakte. Het uitstekende spel van de ex-speler van onder meer FC Utrecht en Feyenoord zorgt voor de nodige interesse. Volgens het Italiaanse medium La Gazzetta dello Sport ligt een transfer naar Engeland voor de hand. Liverpool en Tottenham Hotspur zouden op dit moment de beste papieren hebben.

Lees ook: 'Chelsea komt na nieuwe blessure weer uit bij Oranje-international'

Daar blijft het echtet niet bij voor de middenvelder. Atlético Madrid en Sevilla houden de verrichtingen van Amrabat namelijk ook nauwlettend in de gaten. Het is vooral de vraag wie kan voldoen aan de hoge eisen van Fiorentina. Die club wil naar verluidt tussen de 40 en 45 miljoen euro ontvangen voor Amrabat. Fiorentina betaalde drie jaar geleden nog een kleine twintig miljoen euro.

Fiorentina twijfelt

Terwijl de strijd los lijkt te barsten, blijft men in Florence twijfelen of een verkoop de juiste optie is. De club kan een flink bedrag verwachten, maar loopt er ook tegenaan dat Amrabat erg lastig te vervangen zal zijn. De in Huizen geboren rechtspoot speelde ligt nog tot medio 2024 vast in het Stadio Artemio Franchi. Op 1 januari eindigt zijn vakantie en meldt Amrabat zich weer bij zijn werkgever.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen