Droomdebuut: 17-jarige bezorgt AS Monaco drie belangrijke punten

28 december 2022, 19:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AS Monaco heeft het uitduel met AJ Auxerre gewonnen. De Monegasken trokken met 2-3 aan het langste eind op bezoek bij de nummer achttien van de Ligue 1. De overwinning had het te danken aan de 17-jarige debutant Eliesse Ben Seghir

Auxerre kwam in eigen huis na een half uur op voorsprong door een benutte strafschop van M'baye Niang. Op slag van rust ging de bal aan de andere kant echter ook op de stip en nu faalde Wissam Ben Yedder niet waardoor beide teams de kleedkamer opzochten met een 1-1 ruststand.

Halverwege het duel haalde Monaco-trainer Phillipe Clement de doelpuntenmaker echter naar de kant ten faveure van een debutant. De 17-jarige Eliesse Ben Seghir mocht in november al wel enkele minuten meedoen in het Europa League-duel met Rode Ster Belgrado (4-1 winst) maar speelde nog nooit een wedstrijd in de Franse competitie. Binnen een kwartier had hij de stand omgebogen naar een 1-2 voorsprong op aangeven van de Rus Aleksandr Golovin.

Uithaal

Een eigen doelpunt van Youssouf Fofana bracht Auxerre echter weer naast de bezoekers. Waar de degradatiekandidaat al droomde van een punt stond Ben Seghir voor de tweede keer op om zijn elftal bij de hand te nemen. Met een geweldige uithaal passeerde hij doelman Benoît Costil voor de tweede keer, waardoor Monaco met de volle drie punten naar huis keerde. Door de overwinning gaat Monaco over Lorient heen naar de vijfde plaats met 30 punten uit zestien duels. Lorient heeft echter nog een duel tegoed.