'Ten Hag wil WK-revelatie van 120 miljoen naar Old Trafford halen'

28 december 2022, 11:47

Manchester United hoopt zich deze winter te versterken met Enzo Fernandez. De 21-jarige middenvelder van Benfica heeft zich dankzij zijn indrukwekkende optredens tijdens het WK voetbal in Qatar in de kijker gespeeld van diverse internationale topclubs, waaronder de club van Erik ten Hag.

Volgens het Portugese A Bola concurreert Manchester United momenteel met onder meer Liverpool en Real Madrid. Ook die clubs hebben hun oog laten vallen op de jonge middenvelder, die in Qatar werd uitgeroepen tot talent van het toernooi en een belangrijke rol vertolkte in de gewonnen wereldtitel met zijn land. In de finale versloeg Argentinië regerend wereldkampioen Frankrijk.

Fernandez heeft in zijn contract een afkoopclausule van 120 miljoen euro staan. Clubs die dat bedrag neerleggen, kunnen de sterspeler van Benfica zonder onderhandelingen overnemen. Benfica zou in dat geval miljoenen euro's winst maken op de technisch vaardige middenvelder. Vorig jaar betaalde Benfica ongeveer twaalf miljoen euro aan River Plate.

Fernandez begon het WK nog als bankzitter, maar knokte zich al snel in de basis. Bij Manchester United zou hij een alternatief kunnen zijn voor Frenkie de Jong, die nog altijd geen oren heeft naar een overstap naar Old Trafford. Manchester United zoekt overigens ook nog een nieuwe spits na het vertrek van Cristiano Ronaldo. Zijn contract werd ontbonden.

Lees ook: "We spelen dit seizoen met een andere mentaliteit"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen