FC Utrecht verrast en pikt oude Deense bekende op als coach

28 december 2022, 09:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht heeft Michael Silberbauer aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De Deense oefenmeester, die momenteel onder contract staat bij FC Midtjylland, is de beoogde opvolger van Henk Fraser in de Domstad. Silberbauer keert daarmee terug in de Galgenwaard. Dat schrijven Voetbal International en het Algemeen Dagblad. Het nieuws is inmiddels bevestigd door de club.

De 41-jarige Silberbauer was werkzaam als assistent bij Midtjylland, een rol die hij ook al vertolkte bij FC Utrecht. De Deen stond interim-coach Rick Kruys tot het einde van het vorige seizoen bij als assistent. Ook was hij als speler actief in de Galgenwaard. Silberbauer groeide tussen 2008 en 2011 uit tot vaste waarde in het shirt van Utrecht. Bij zijn oude liefde tekent Silberbauer nu een contract tot medio 2025.

Eenmaal eerder stond de Deen op eigen benen: als hoofdcoach van het Canadese Pacific FC. Silberbauer fungeerde tevens als rechterhand bij FC Basel en FC Luzern. De aanstelling van Silberbauer is wat dat betreft een verrassende. Namen als Jaap Stam en Danny Buijs passeerden de laatste dagen de revue, maar de keuze viel op de oud-speler.

Utrecht was op zoek naar een nieuwe coach nadat het besloot te breken met Henk Fraser. De coach had zichzelf onmogelijk gemaakt in Utrecht na een incident op de training met Amin Younes. Fraser greep de Duitse aanvaller bij de keel. Onder leiding van Silberbauer wil Utrecht een aanval op de top vijf gaan openen. Op 8 januari hervat Utrecht de competitie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen