'Blind heeft naast Antwerp nog een voor Ajax pijnlijkere optie'

27 december 2022, 16:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De bij Ajax vertrokken Daley Blind (32) werd de afgelopen weken al volop gelinkt aan Antwerp FC, maar heeft met zijn transfervrije status in elk geval nóg een optie. Ook het Spaanse Real Sociedad zou serieuze belangstelling hebben in de diensten van de ervaren linkspoot, wiens contract per 31 december 2022 officieel is ontbonden in de Johan Cruijff Arena. 

Dat schrijft Het Laatste Nieuws althans enkele uren nadat het nieuws via Ajax werd bevestigd. Blind zou in eerste aanleg het meeste voelen voor het project van Marc Overmars bij Antwerp FC, waar hij onder Mark van Bommel zou kunnen trainen. Maar inmiddels is er nog een kaper op de kust: de nummer drie van Spanje hoopt hem ook in te lijven.

Het voordeel voor Blind is dat hij dan in een topcompetitie blijft spelen. Bovendien gaat hij veel meer verdienen dan in de Jupiler Pro League mogelijk is. Naast de derde plaats in Spanje, waar Real Madrid en FC Barcelona overigens wel duidelijk uit beeld zijn voor Real Sociedad, zit de club ook nog in de Europa League. Daarin zou hij ook nog tégen de Amsterdammers kunnen uitkomen. Zeker gezien zijn transfervrije vertrek zou dat zeer pikant kunnen worden voor de Amsterdammers. 

Lees ookHarde kritiek op Ajax na beslissing Blind: 'Het is weer 2007'

Blind speelde in totaal 333 officiële wedstrijden voor Ajax. Met de Amsterdamse club legde hij beslag op liefst elf prijzen: zeven landstitels, twee keer de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat gezeper van/over die Blind is genoeg nu. Blind heeft/had Ajax niet veel prijzen gegeven. Hij is nu te traag en door hem deed Ajax het tot de winterstop het niet goed (denk eens aan Emmen) en bij de WK was het om te schamen. Weg Blind weg.

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als dat maar niet voor hem pijnlijker wordt

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is mij egaal waar hij heengaat...hoofdzaak is dat hij vertrekt. Zolang hij dit land maar weer achterlaat is het mij goed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen