Waarom Argentinië volgens Erik ten Hag het WK heeft gewonnen

27 december 2022, 14:11

Erik ten Hag heeft zijn licht laten schijnen over de WK-winst van Argentinië. De manier waarop de Argentijnen iedere wedstrijd benaderden, leverde ze volgens de trainer Erik ten Hag een groot voordeel ten opzichte van veel landen op.

Ten Hag laat in een interview met het clubkanaal van Manchester United weten dat de grinta van de Argentijnse selectie de basis was van het succes in Qatar. "Ik denk dat Argentinië het beste voorbeeld was van een team dat proactief speelt, dat speelt om te winnen. Er waren veel teams die speelden om niet te verliezen. Als je een wedstrijd zo benadert, krijg je uiteindelijk het deksel op de neus."

Ook de agressiviteit op het veld heeft Argentinië geholpen, denkt Ten Hag. "Dat lieten ze iedere wedstrijd zien. Ze waren veerkrachtig, ook na de eerste wedstrijd (tegen Saoedi-Arabië, red.) die ze verloren. Daar hebben ze mee gedeald en ze hebben zich teruggevochten", aldus Ten Hag. Argentinië won ondanks de nederlaag tegen Saoedi-Arabië zijn groep en knokte zich via Australië, Nederland, Kroatië en Frankrijk naar de wereldtitel.

Martínez afwezig

Manchester United hervat deze dinsdag de Premier League met een wedstrijd tegen Nottingham Forest. Ten Hag moet het bij het eerste duel van het tweede deel van het seizoen stellen zonder Lisandro Martínez, die na de WK-winst niet meteen naar Engeland is teruggekeerd. Hetzelfde geldt voor mede-finalist Raphaël Varane, die op oudjaarsdag tegen Wolverhampton Wanderers waarschijnlijk zijn club wel weer kan helpen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen