Deze data moet je vrijhouden in het nieuwe voetbaljaar

27 december 2022, 12:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

2022 was dankzij een geweldig WK, de zinderende slotfases van de Europese competitie en de Conference League-finale van Feyenoord een jaar om nooit meer te vergeten. Het zou zomaar kunnen dat 2023 minstens zo spectaculair en memorabel wordt. FCUpdate.nl zet alle belangrijke data voor je op een rij: wanneer moet je vrijhouden?

Achtste finales Champions League (14 februari)

Het miljardenbal gaat helaas verder zonder Nederlandse clubs, maar er staan de nodige mooie affiches klaar in het nieuwe jaar. De Champions League gaat na een flinke pauze door het WK verder met Paris Saint-Germain tegen Bayern München en AC Milan tegen Tottenham Hotspur op Valentijnsdag. Een perfecte manier om met je vriend of vriendin deze liefdevolle dag af te sluiten!

Start EK-kwalificatie Oranje (24 maart)

Finale KNVB Beker (30 april)

Afgelopen jaar was het PSV dat in een zinderende finale wist af te rekenen met Ajax, mede door een geweldige wedstrijd van Cody Gakpo. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Utrecht doen nog volop mee om de dennenappel, maar moeten dus zorgen dat ze op weg naar de finale in De Kuip niet struikelen over een andere cupfighter. Ajax neemt het in de zestiende finales op tegen FC Den Bosch, PSV gaat op bezoek bij Sparta Rotterdam.

Finale KNVB Beker vrouwen (14 mei)

De groepsfase is afgelopen en de vierde ronde staat voor de deur. Daarna stromen de Eredivisie-clubs in, met als climax de finale op 14 mei. Vorig jaar won Ajax de beker ten koste van PSV door een 1-2 overwinning in Het Goffertstadion. Ajax kunnen we met potlood alvast invullen voor de finale: in zeven van de laatste acht finales waren de Amsterdammers van de partij. Van de zeven finales wonnen de Ajax-dames er vijf. Daarmee zijn ze recordkampioen.

 {image[359366][left-half][]}Laatste speelronde Eredivisie (28 mei)

 De titelstrijd is eigenlijk nog maar net onderweg, maar is ontzettend spannend.   Feyenoord is de winterkampioen, terwijl Ajax, PSV en AZ in achtervolging zijn en ook FC Twente nog uitzicht heeft op de top van de Eredivisie. De laatste twee speelrondes worden traditiegetrouw op de zondag afgewerkt, waar alle ploegen om 14:30 uur   aftrappen. Los van de titelstrijd is het onderin de Eredivisie ook spannend. Welke twee clubs degraderen rechtstreeks en welke club gaat er play-offs spelen?

Europa League-finale (31 mei)

Met Ajax en PSV is Nederland nog volop vertegenwoordigd in de Europa League. De mannen van Ruud van Nistelrooij en Alfred Schreuder staan in de zestiende finales tegenover respectievelijk Sevilla en Union Berlin. De grootste hordes voor de Amsterdammers en de Eindhovenaren zijn Manchester United, FC Barcelona en Juventus, maar die eerste twee spelen nu al tegen elkaar. Op 31 mei vindt de apotheose plaats in de Puskás Arena in Boedapest.

Champions League-finale vrouwen (3 of 4 juni)

Een Nederlands getinte Champions League gaat verder na de groepsfase. Lieke Martens en Jackie Groenen gaan met hun Paris Saint-Germain natuurlijk op jacht naar de eindzege. Maar het Nederlands getinte VfL Wolfsburg en Danielle van de Donk en Damaris Egurrola bij Lyon willen hier maar wat graag een stokje voor steken. Als er Nederlanders in de finale komen, zal dat voor de familie van de speelsters alleen maar fijn zijn. De finale wordt namelijk gespeeld in Eindhoven.

Conference League-finale (7 juni){image[357881][right-half][]}

AZ kan genieten van zijn status als groepswinnaar. De Alkmaarders slaan de tussenronde van de Conference League over en zijn geplaatst voor de achtste finales.

De mannen van Pascal Jansen zijn er op gebrand om voor het eerst sinds 2002 weer Europees succes te boeken voor een Nederlandse club. De finale wordt gespeeld in de Fortuna Arena in Praag.

Champions League-finale (10 juni)

Het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul is het strijdtoneel van de eindstrijd van het miljardenbal. Op 10 juni barst het geweldig los in Turkije. Gaat Lionel Messi een extra diamant op zijn kroon zetten, weet stuntploeg Napoli de stijgende lijn door te trekken of is er een andere club die vriend en vijand gaat verbazen in de Champions League?

Final Four Nations League (14 - 18  juni)

Voor Oranje was het WK wat teleurstellend, maar in de Final Four kan de selectie van Ronald Koeman een prijs toevoegen aan de kleine prijzenkast van het nationale elftal. Het minitoernooi wordt afgewerkt in Nederland en gaat tussen Italië, Spanje, Kroatië en Oranje. 

{image[357405][left-half][]}WK vrouwen (20 juli - 20 augustus)

Vorig kalenderjaar was het WK in Qatar voor de mannen, dit jaar zijn de vrouwen aan de beurt. Het WK vindt plaats in Australië en Nieuw-Zeeland. Oranje is - natuurlijk - ook van de partij. De vrouwen van Andries Jonker kwamen ongeslagen voor de WK-kwalificatie en mogen zich gaan opmaken voor een revanche van de verloren finale in 2019. Op 20 juli begint het toernooi down under, precies een maand later staat de climax op de planning.  

Start Eredivisie / KKD (11 augustus)

Ondanks dat er nog een heel eind te gaan is dit voetbalseizoen, is 11 augustus ook een datum om in de agenda te zetten. Dan begint namelijk het Eredivisie-seizoen 2023/24. Handig om te onthouden als je een vakantie gaat boeken. 33 speelronden later weten we wie zich tot landskampioen van 2024 kroont.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom staat bij de Europa League-Finale geen Feyenoord???? Het is nog maar afwachten of Ajax en PSV de nokoutfase halen, want die moeten een tussenronde spelen en Feyenoord is al door als winnaar van zijn groep.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen