NAC Breda neemt per direct afscheid van Robert Molenaar

27 december 2022, 11:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Molenaar is niet langer de trainer van NAC Breda. De nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie heeft dinsdag via de officiële kanalen de breuk met de 53-jarige oefenmeester wereldkundig gemaakt.

'De reden voor het besluit tot onderbreking van het contract, is dat binnen de organisatie van NAC onvoldoende vertrouwen bestaat in de trainer-coach. Er is, als gevolg van het vertoonde spel en de geleverde resultaten in de eerste seizoenshelft, te weinig draagvlak voor Molenaar als succesvol technisch verantwoordelijke bij het eerste elftal gedurende de tweede seizoenshelft', aldus de club.

Het besluit is door een vertegenwoordiging van de Raad van Commissarissen van NAC, bestaande uit Edwin Heeren en Pierre van Hooijdonk, daags na de kerstdagen mondeling aan Molenaar toegelicht. De trainer werd enkele maanden overgeheveld van het beloftenteam naar het eerste elftal, waar de ambities niet strookten met de resultaten.

Lokhoff interim-trainer

Molenaar is uit zijn functie ontheven, maar blijft tot het einde van het seizoen wel in Breda op de loonlijst staan. 'NAC komt qua vergoeding de daaruit voortvloeiende contractuele verplichtingen na', zo laat de club voorts weten. Assistent-trainer Ton Lokhoff neemt voorlopig de taken van Molenaar waar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen