'Van den Boomen krijgt extra optie voor absolute droomtransfer'

26 december 2022, 19:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Branco van den Boomen lijkt bezig te zijn aan zijn laatste maanden als speler van Toulouse. De middenvelder beschikt over een aflopend contract bij de club uit de Ligue 1 en wordt vanuit heel Europa nauwlettend in de gaten gehouden. Nu is er voor de Brabander ook een optie in Turkije toegevoegd.

Volgens het Eindhovens Dagblad ziet Galatasaray het namelijk wel zitten om de smaakmaker weg te plukken bij Toulouse. Het is niet bekend wat de koploper van de Süper Lig van plan is. Een tussentijdse transfer zou de grootmacht uit Istanbul namelijk nog een flinke smak geld kunnen kosten. Galatasaray kan er ook voor kiezen om even geduld te hebben en te gaan voor een transfervrije komst van Van den Boomen.

Lees ook: 'Gakpo komt met duidelijk signaal: United-wens blijft onveranderd'

Dat laatste neemt echter wel het risico van flinke concurrentie met zich mee. Eerder dit jaar werd Van den Boomen namelijk al in verband gebracht met een aantal andere landen. De Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano wist namelijk te melden dat de 27-jarige Eindhovenaar ook op het verlanglijstje staat van clubs uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje én Engeland. Er werden destijds geen namen genoemd.

Van den Boomen in Nederland

Van den Boomen is bezig aan zijn derde seizoen bij Toulouse en kan over een half jaar dus transfervrij vertrekken. In Nederland voetbalde hij in de jeugd van Willem II en Ajax. Uiteindelijk debuteerde hij namens Jong Ajax in het betaald voetbal. Vervolgens verdedigde Van den Boomen de clubkleuren van FC Eindhoven, sc Heerenveen, Willem II, nogmaals Eindhoven en De Graafschap. Daarnaast speelde hij meerdere jeugdinterlands.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen