Kerstdiner smaakt extra goed voor ambitieus Newcastle United

26 december 2022, 17:56

Newcastle United heeft op Boxing Day een overtuigende zege geboekt op Leicester City (3-0). Na een uitstekende start kwam de ploeg van trainer Eddie Howe geen moment in de problemen. Dankzij de overwinning overnacht Newcastle als nummer twee van de Premier League. Het Fulham van Kenny Tete deed goede zaken door te winnen bij Crystal Palace (0-3), dat de wedstrijd met negen man eindigde.

Leicester City - Newcastle United 0-3

Newcastle viel een klein jaar geleden in Saoedische handen en is sindsdien steenrijk én ambitieus. De droom om na twintig jaar terug te keren in de Champions League, zou zomaar binnenkort kunnen worden verwezenlijkt. Met Sven Botman als rots in de branding draait Newcastle dit seizoen namelijk bovenin mee in de Premier League.

De ambitie om in de top-vier te eindigen is op tweede kerstdag dankzij een overtuigende overwinning bij Leicester City kracht bijgezet. Het eerste fluitsignaal had nog maar net geklonken of Newcastle mocht vanaf elf meter aanleggen. Chris Wood liet het buitenkansje niet onbenut. De onder Howe opgeleefde Miguel Almirón verdubbelde een paar minuten later de marge, waarna Joelinton in de 32ste minuut de wedstrijd al besliste.

Crystal Palace - Fulham 0-3

Het is voor Crystal Palace te hopen dat de eerste wedstrijd van het tweede deel van het seizoen geen voorbode is voor wat de Londense club in 2023 staat te wachten. In de derby tegen Fulham werd er voor eigen publiek met liefst 0-3 verloren. De thuisploeg kwam door een rode kaart van Tyrick Mitchell in de 34ste minuut met een man minder te staan. Hij maakte een harde overtreding op Tete.

Toen James Tomkins tien minuten na rust zijn tweede gele kaart van de middag kreeg, vervloog bij Crystal Palace (ondanks dat het nog maar 0-1 stond) alle hoop op een goed resultaat. Met twee man meer prikte Fulham er nog twee doelpunten bij. Eerst scoorde Tim Ream, vervolgens deelde Aleksandar Mitrovic de genadeklap uit.