Dit is de keeper op wie Ajax zijn pijlen nu zou richten

26 december 2022, 16:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax maakt serieus werk van de komst van David Raya, zo claimt AS. De Amsterdammers zijn op zoek naar een versterking voor onder de lat en zijn de afgelopen weken met meerdere keepers in verband gebracht. Eén van hen is de 27-jarige Raya, wiens entourage inmiddels op de hoogte zou zijn van de interesse.

Het is geen geheim dat Ajax een nieuwe doelman wil aantrekken. Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) zitten in de nadagen van hun carrière, terwijl Jay Gorter vooralsnog niet voldoet. Andries Noppert is een van de keepers die de interesse van de nummer twee van de Eredivisie heeft gewekt, maar ook Raya lijkt een optie te zijn.

De Spaanse doelman staat nog anderhalf jaar onder contract bij Brentford. Of de Engelse club bereid is om mee te werken aan een transfer, is nog maar de vraag. Raya is bij Brentford de onbetwiste eerste keuze onder de lat. De relatief kleine doelman (1 meter 83) heeft de afgelopen drie en een half jaar 138 wedstrijden voor Brentford gespeeld. Daarvoor stond hij op de loonlijst bij Blackburn Rovers, dat hem op jonge leeftijd in Spanje had opgepikt.

Ajax is de afgelopen dagen ook gelinkt aan Gerónimo Rulli, die ruim een week geleden wereldkampioen werd met Argentinië. Zijn komst lijkt een moeilijk verhaal te worden. AS schrijft dat het 'praktisch onmogelijk' wordt voor Ajax om hem aan te trekken, daar Villarreal de doelman niet wil laten gaan en zijn hoge salaris eveneens een struikelblok vormt.

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar blijft onze nieuwe toppert nu . Noppert was toch de man

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen