'Vormer kan worden verlost van trieste situatie bij Club Brugge'

26 december 2022, 11:25

Ruud Vormer (34) kan worden verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Club Brugge. De Nederlandse middenvelder komt totaal niet meer voor in de plannen van trainer Carl Hoefkens, maar vond tot dusver geen nieuwe club. In de winterstop komt er een nieuwe kans en in elk geval binnen de Jupiler Pro League kan hij een overgang maken.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Het Laatste Nieuws staan Zule Waregem en KV Kortrijk namelijk in de rij om de middenvelder over te nemen van Club Brugge. Vormer krijgt geen enkele kans meer van Hoefkens en zal derhave willen vertrekken. Toch kan er ook nog een andere wending komen: de coach van de club staat behoorlijk onder druk en moet nog altijd vrezen voor een ontslag. Als dat daadwerkelijk gebeurt, zou dat het perspectief voor Vormer ook nog kunnen veranderen. 

In de afgelopen zomer had Vormer ook verschillende opties om weg te gaan bij de Belgische topclub: Danny Buijs hoopte hem binnen te brengen bij KV Mechelen, terwijl verschillende Eredivisieclubs hem ook wel naar Nederland wilde halen. Ook vanuit Saoedi-Arabië en Turkije was er belangstelling, maar tot een overgang kwam het tot dusver niet. Vermoedelijk komen er in de winterstop nieuwe ontwikkelingen rondom hem: zijn verbintenis loopt aan het einde van dit seizoen af, al heeft de club een eenzijdige optie om die met nog een jaar te verlengen.

Lees ookVormer baalt in Brugge: "Verschrikkelijk hoe dat nu met mij gaat"

Situatie Vormer

De manier waarop in België omgesprongen is met de middenvelder, is zeer dubieus. De Nederlander speelde 356 officiële duels voor Club Brugge, waarin hij 63 doelpunten maakte en 95 assists gaf. Tevens werd hij gekozen tot de beste speler van België en was hij jarenlang de aanvoerder van Club Brugge. Dat hij momenteel niet eens meer tot de wedstrijdselectie behoort en amper nog een minuut speelde, is een aanklacht tegen de manier waarop Blauw-Zwart omgaat met iconen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen