Bizarre aantijgingen rond Marokkaans international Aboukhlal met klem ontkend

26 december 2022, 09:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een zeer opmerkelijke claim aan het adres van voormalig AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal (22). In de Marokkaanse media deden de verhalen de ronde dat hij tijdens het wereldkampioenschap geprobeerd heeft om medespelers te bekeren tot het salafisme. Dat wordt door de voetbalbond echter stellig ontkend.

De FRMF (Fédération Royale Marocaine de Football) heeft in een officiële verklaring laten weten dat de aanvaller zich voorbeeldig heeft gedragen in Qatar. 'Hij heeft voorbeeldig gedrag vertoond, net als zijn ploeggenoten. Dat heeft geleid tot de goede resultaten van het team', staat te lezen in de reactie op het opmerkelijke nieuws dat over hem verscheen.

Het salafisme is een fundamentalistische soennitische stroming binnen de islam en daarom zijn de beschuldigingen volgens de FRMF niet netjes. 'De FRMF veroordeelt de aantijgen aan het adres van Aboukhlal, omdat het de speler en de nationale ploeg schade toebrengt', staat er verder nog te lezen. Daardoor gaat de voetbalbond alle middelen aanwenden om hun spelers in de toekomst te beschermen tegen deze vorm van beschuldigingen. In navolging van Marokko ontkende later ook zijn club Toulouse de aantijgingen. 

Lees ookAboukhlal droomde van ideale finale: "Nederland viert ook feest"

Voor Aboukhlal zal deze soap wel slechts een klein smetje zijn op verder geweldige weken die hij heeft beleefd. Dankzij een doelpunt namens Marokko op het wereldkampioenschap tegen België, zijn derde goal als international, kreeg hij plots enorme bekendheid en steeg het aantal volger op Instagram in korte tijd met liefst 150.000. Ook is hij afgelopen week getrouwd, zo is te zien op zijn socials.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen