AC Milan-legende ziet op WK zijn evenbeeld in Sofyan Amrabat

25 december 2022, 17:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tussen 1999 en 2012 was AC Milan één van de minst favoriete tegenstanders van vele topclubs in Europa. Voor een belangrijk deel kwam dat door het vurige spel van middenvelder Gennaro Gattuso. Inmiddels is de Italiaan trainer van Valencia. Op het WK in Qatar zag de 44-jarige Gattuso in Sofyan Amrabat 'eindelijk' weer eens een speler die qua spel op hem lijkt. 

In een uitgebreid interview met de Spaanse krant AS kreeg Gattuso de vraag of hij zichzelf herkent in een huidige voetballer. "Het was lang geleden dat ik een speler had gezien die op mij leek, maar op het WK heb ik hem gezien: Sofyan Amrabat. Het heeft me geraakt, zoals hij speelde ik ook op 27-jarige leeftijd."

Na het beëindigen van zijn actieve loopbaan bij het Zwitserse FC Sion begon Gattuso aan een trainersloopbaan die hem tot dusverre onder meer langs AC Milan en Napoli leidde. Toch had hij het veel meer naar zijn zin in zijn tijd als speler, geeft hij toe. "Als trainer heb je geen leven. Ik moet mijn vrouw bedanken, ik zou niet weten waarom ze nog bij me is", grapt hij. "Toen ik begon als trainer heb ik Carlo Ancelotti gebeld en gevraagd hij dat doet. Ik moet echt veranderen, want je kunt gewoon niet 18 of 19 uur op een dag aan voetbal denken."

Ancelotti

Het is niet toevallig dat hij uitgerekend Ancelotti opbelde. Gattuso noemt zijn voormalige trainer in Milaan 'de beste coach ter wereld' als het gaat om de omgang met zijn spelersgroep. "Hij heeft de gave om in de hoofden van de spelers te kruipen", looft hij de huidige trainer van Real Madrid. "Als ik op dezelfde manier met mijn zoon praat als met mijn dochter dan maak ik hem kapot. Ik moet hem anders aanspreken. Zo is het ook met spelers. Om die reden is Ancelotti, ongeacht tactiek of andere zaken, de beste trainer ter wereld."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen