'Zidane past perfect in profielschets nieuwe bondscoach Brazilië'

25 december 2022, 16:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zinedine Zidane is de volgende toptrainer die wordt gelinkt aan de vacante positie als bondscoach van Brazilië. Na het teleurstellend verlopen WK in Qatar zou de Braziliaanse voetbalbond de voorkeur hebben voor een grote buitenlandse naam die het liefst per direct is aan te stellen, weet de Franse krant L'Équipe te melden. 

Na het WK nam de bond afscheid van bondscoach Tite, die net als vier jaar geleden al in de kwartfinale strandde. Waar het in Rusland het onderspit dolf tegen België, was in Qatar Kroatië na strafschoppen te sterk voor de Goddelijke Kanaries. Als opvolger zou de bond nadrukkelijk de voorkeur hebben voor een buitenlandse trainer. Sinds 1965 werd Brazilië niet meer getraind door een niet-Braziliaan.

De vijftigjarige Zidane zit zonder club sinds hij in de zomer van 2021 voor de tweede keer afscheid nam van Real Madrid. Met die club wist hij drie keer de Champions League te winnen, iets wat hem als speler ook lukte in 2002. Afgelopen zomer werd hij nog in verband gebracht met Paris Saint-Germain, maar die baan liet hij naar verluidt schieten in de hoop dat hij na het WK het stokje van zijn oud-ploeggenoot Didier Deschamps over zou kunnen nemen als bondscoach van Frankrijk. Deschamps lijkt echter aan te gaan blijven tot in ieder geval het EK van 2024. 

Andere kandidaten

Naast Zidane zouden ook ervaren Europese trainers als Mauricio Pochettino, Thomas Tuchel en Rafael Benítez aan de profielschets van de Brazilianen voldoen. Eerder werd ook Carlo Ancelotti gelinkt aan de vacante positie. Hij zou er echter de voorkeur aan geven zijn tot 2024 lopende contract bij Real Madrid uit te dienen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen