Gewaad waarin Messi wereldbeker ontving klein fortuin waard

25 december 2022, 13:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De traditionele bisht die Lionel Messi kreeg omgehangen voordat hij de wereldbeker in ontvangst mocht nemen kan hem amper twee weken later een fors bedrag opleveren. Een advocaat en parlementslid uit Oman heeft liefst een miljoen dollar over voor het gewaad. 

Dat schrijft het Belgische Nieuwsblad op eerste Kerstdag. Het gaat om Ahmed al-Barwani, die bij de finale aanwezig was. "Ik was in het stadion en zag live hoe de emir van Qatar Messi de bisht gaf", zegt hij in een interview met The National. Volgens al-Barwani staat gewaad symbool voor de nieuwe positie van het Midden-Oosten in de wereld. "Dat moment vertelde de wereld dat wij hier zijn en dat dit onze cultuur is."

Mocht al-Barwani erin slagen het gewaad over te nemen van de 35-jarige speler van Paris Saint-Germain, dan verdwijnt het niet uit het oog van het publiek. "Het zal worden tentoongesteld om dat moment van trots te herdenken en om ons te helpen het te herbeleven", legt hij zijn plannen met de bisht uit. 

Kritiek

Het omhangen van de bisht leverde Qatar een storm van kritiek uit de westerse wereld op. Bij de NOS sprak Pierre van Hooijdonk meteen na de finale zijn afschuw uit over het kledingstuk, dat hij zelfs "afschuwelijk" noemde. "Maar het heeft ook wel iets weg van een tovenaar, dat past dan weer wél", vond de oud-spits van onder meer Feyenoord en Vitesse. 

Lees ook: Dit is waarom Messi de zwart-gouden mantel droeg bij de uitreiking

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen