'Barça stelt Ten Hag teleur: compleet nieuwe status voor De Jong'

25 december 2022, 11:10

Over een week hervat ook FC Barcelona de competitie. Mét Frenkie de Jong. De middenvelder werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Manchester United, maar hij wilde niets liever dan in Barcelona blijven voetballen. Waar zijn club hem een paar maanden geleden eigenlijk nog het liefst van de hand deed, daar schijnt een verkoop in januari helemaal niet meer aan de orde te zijn.

De toekomst van De Jong was afgelopen zomer onderwerp van gesprek. FC Barcelona had zich al versterkt met onder andere Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé, maar het was nog niet klaar op de transfermarkt. Trainer Xavi Hernández hoopte ook nog Bernardo Silva te verwelkomen. De aanvallende middenvelder van Manchester City stond naar verluidt wel open voor een vertrek naar Spanje. Er was echter één probleem: FC Barcelona had het geld niet. Om toch nog ruimte te maken voor de komst van Silva, probeerde de club De Jong – grootverdiener in de selectie – naar de uitgang te forceren. Maar De Jong liet niet met zich sollen en bleef bij zijn standpunt.

Een paar maanden later heeft FC Barcelona een totaal ander 'plan' met De Jong, schrijft Sport. Waar de middenvelder in de zomer nog op de transferlijst werd geplaatst door de huidige koploper van Spanje, daar is een vertrek inmiddels niet meer bespreekbaar. De Jong is een belangrijke schakel geworden in het team van Xavi. De Nederlander was in de eerste maanden van dit seizoen niet zeker van een basisplaats, maar in de laatste wedstrijden voor de WK-break deed Xavi telkens een beroep op hem. FC Barcelona denkt er daarom niet meer aan De Jong te verkopen. Dat kan volgens Sport ook niet los worden gezien van de toekomst van Sergio Busquets. 'Het einde van Busquets bij Barça komt dichterbij en ze weten ook hoe lastig het is een vervanger aan te trekken', schrijft Sport.

Manchester United

FC Barcelona vroeg De Jong afgelopen zomer meermaals nóg een deel van zijn salaris in te leveren, maar als we het Spaanse medium moeten geloven, is dat niet meer aan de orde. Volgens Sport weet Barça dat De Jong 'erg boos' is geweest. De club heeft onder meer om die reden besloten het huidige contract van de middenvelder te respecteren. Manchester United lijkt dus niet meer te hoeven aankloppen. De afgelopen tijd namen de geruchten over een transfer van De Jong naar Old Trafford weer toe, maar de Nederlander is gelukkig in Spanje. De werkgever van Erik ten Hag lijkt zich daar inmiddels ook bij te hebben neergelegd en speurt de transfermarkt af op zoek naar alternatieven voor de positie van controlerende middenvelder.

Lees ook: 'Ten Hag meldt zich in interessante strijd om WK-revelatie'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen