'Ten Hag meldt zich in interessante strijd om WK-revelatie'

25 december 2022, 09:00

Erik ten Hag vertelde in gesprek met Voetbal International dat Manchester United kan terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft. De oud-trainer van FC Utrecht en Ajax is zich er als geen ander van bewust dat er nog wel genoeg werk aan de winkel is. Manchester United hoopt zich daarom deze winter op meerdere posities te versterken. Ook op het middenveld. In die zoektocht heeft de werkgever van Ten Hag zich gemeld in de strijd om de handtekening van Enzo Fernández. Dat melden verschillende Engelse media, waaronder The Mirror, althans.

Het is een week na de zinderende WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk, die uiteindelijk een prooi werd voor de Zuid-Amerikanen. Er wordt nog altijd uitgebreid nagepraat over de eindstrijd en uiteraard het toernooi in het algemeen. Met de transferwindow, die 1 januari begint, in zicht zullen de prestaties in Qatar ons nog wel even blijven achtervolgen. Verschillende spelers kunnen een goed toernooi bekronen met een toptransfer. Eén van hen is Fernández. De Argentijn maakte van de zomer de overstap naar Benfica. Hoewel hij pas in september debuteerde in de nationale ploeg, groeide hij in Qatar uit tot één van de absolute smaakmakers.

Pérez begin in de eerste twee groepswedstrijden nog op de bank, maar na zijn ijzersterke invalbeurt tegen Mexico – die hij bekroonde met een schitterend doelpunt – kon bondscoach Fernando Santos niet meer om hem heen. Fernández werd na de finale niet voor niks verkozen tot Talent van het Toernooi. De prestaties van de middenvelder zijn uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Pérez leek onlangs nog hard op weg naar Liverpool. De nummer twee van het afgelopen seizoen in Engeland had naar verluidt al een principeakkoord bereikt over de komst van Pérez. Maar inmiddels zou Manchester United de beste papieren hebben om de middenvelder naar Engeland te halen.

Hoewel Ten Hag momenteel al de beschikking heeft over Casemiro en Christian Eriksen, blijft de komst van een centrale middenvelder een prioriteit voor Ten Hag. Dat schrijft The Mirror althans. Fernández zou met zijn profiel in de zoektocht van Manchester United passen. Wil de werkgever van Ten Hag Pérez daadwerkelijk naar Old Trafford halen, dan zal ze diep in de buidel moeten tasten. Pérez is pas sinds afgelopen zomer speler van Benfica en heeft daar een contract tot de zomer van 2027. De middenvelder zou een clausule van 120 miljoen euro in zijn overeenkomst hebben staan.

Bellingham

Het eventueel mislopen van Pérez zou een nieuwe transferklap zijn voor Liverpool. De ploeg van trainer Jürgen Klopp hoopte afgelopen zomer Aurélien Tchouaméni te kunnen verwelkomen, maar de Fransman koos voor Real Madrid. De regerend kampioen van Spanje zou Liverpool de komende tijd zomaar opnieuw dwars kunnen zitten op de transfermarkt. Zowel Real Madrid als Liverpool heeft zijn zinnen gezet de komst van Jude Bellingham. De Engelsman staat nu nog onder contract bij Borussia Dortmund.

Lees ook: 'Real Madrid gaat monsterbedrag uitgeven voor twee WK-uitblinkers'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen