Ook Vieira hekelt wangedrag Martínez: "Beschadigt de sport"

24 december 2022, 22:40

Emiliano Martínez is nog altijd druk bezig de wereldtitel van Argentinië te vieren, maar intussen regent het van alle kanten kritiek op de 30-jarige doelman. Crystal Palace-manager Patrick Vieira was zaterdag de volgende die zich uitliet over het gedrag van de Argentijn.

"De foto's die ik zag van de Argentijnse doelman, deden af aan wat Argentinië heeft gepresteerd op het WK", oordeelde Vieira tijdens zijn persconferentie. "Ik denk dat ze zoiets niet nodig hebben. Natuurlijk kun je emoties soms niet onder controle houden, maar wat Martínez deed, was erg dom."

Vieira legde uit hoe het gedrag van Martínez ook oversloeg op enkele Argentijnse fans. "Dat was erg teleurstellend. Argentinië won het WK, maar had ook de beste fans op het toernooi. Daar wil ik aan denken, en niet aan die domme fans die negativiteit strooiden over wat Argentinië op en naast het veld heeft bereikt. Dit was de donkere kant van het WK van Argentinië."

Reacties op Mbappé

Daarmee doelde Vieira vooral op de reacties richting verliezend finalist (en Vieira's landgenoot) Kylian Mbappé, die door zowel de fans van Argentinië als door Martínez werd aangepakt. "De beledigingen en reacties aan het adres van Mbappé tijdens het WK... Ik denk dat zoiets de sport beschadigt."

Lees ook: Opvallend gerucht: 'Emery wil af van gehekelde wereldkampioen Martínez'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen