Kökcü: "We zijn eigenlijk best blij met zo'n lange winterstop"

24 december 2022, 21:44

Feyenoord kan door de lange winterstop extra lang genieten van het winterkampioenschap. Uiteraard betekent dat voor de Rotterdammers nog niet veel, maar het geeft wel vertrouwen richting de start van de tweede seizoenshelft. Dat beaamde ook aanvoerder Orkun Kökcü. 

"Natuurlijk geeft het een goed gevoel", begon de middenvelder tegenover de NOS. "We zijn als koploper in de Eredivisie en als groepswinnaar in de Europa League de winterstop ingegaan. Wat er aan het einde van dit seizoen gaat gebeuren? Daar is het nog te vroeg voor. We zijn pas veertien wedstrijden onderweg en we hebben nog niet tegen iedereen gespeeld. Maar zoals we in 2022 zijn geëindigd, zo willen we ook in 2023 doorgaan."

Tweede voorbereiding

Om dat te bereiken werd er hard getraind tijdens deze winterstop, die eigenlijk als een soort tweede voorbereiding gezien wordt. "Dat is best vermoeiend", gaf Kökcü met een glimlach toe. "We draaien de voorbereiding die we normaal in de zomer draaien. Dat is wel pittig natuurlijk. Maar ik denk dat het goed is dat we vooral fysiek nog meer hebben kunnen investeren, omdat we in de zomer laat bij elkaar zijn gekomen. En we hebben de tijd om meer automatismen in het elftal te krijgen. We zijn eigenlijk best blij met zo'n lange winterstop."

Het zou bovendien kunnen dat Feyenoord daarmee een voordeel heeft gehad ten opzichte van de concurrentie. "Voor ons is het zeker gunstig. We hebben niet veel spelers die actief waren op het WK. Dat is voor ons een voordeel en we hopen dat het zich uitbetaalt in goede resultaten."

Lees ook: Wat mogen we van Feyenoord verwachten op de transfermarkt?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen