Ajax-geruchten blijven komen: ook Spaanse WK-ganger genoemd

24 december 2022, 20:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dat Ajax zich deze winter gaat versterken onder de lat, lijkt inmiddels zo goed als zeker. Wie de nieuwe keeper moet gaan worden, is echter nog de vraag. Verschillende namen blijven elkaar opvolgen en daar kwam zaterdagavond weer een nieuwe bij: die van de 27-jarige Spanjaard David Raya.

Dat nieuws werd gebracht door journalist Luca Bendoni, die verbonden is aan transferspecialist Gianluca di Marzio. Hij schreef dat Raya, momenteel speler van het Engelse Brentford, bij Ajax op de lijst zou staan en dat er de laatste dagen al twee keer contact is geweest tussen beide kampen. Hij schreef echter ook dat Villarreal-doelman Rulli als eerste keuze geldt. Zijn naam werd eerder ook al genoemd door Fabrizio Romano.

Lees ook: 'Ajax komt in zoektocht doelman uit bij WK-winnaar van Villarreal'

Raya werd geboren in Barcelona, maar speelt al sinds zijn zestiende in Engeland. Hij zette zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij Blackburn Rover, waar Brentford hem in 2019 voor een bedrag van ruim drie miljoen euro oppikte. Bij The Bees is hij inmiddels bezig aan zijn vierde seizoen als eerste keeper. Raya was afgelopen maand ook mee naar het WK in Qatar met de Spaanse nationale ploeg, maar was daar reservedoelman achter Unai Simon. Voor de 27-jarige Raya staat de teller op twee interlands.

Keeperszoektocht Ajax

Raya, die nog tot 2024 vastligt bij Brentford, kan dus worden toegevoegd aan het lijstje met mogelijke keepers voor Ajax. Toch lijkt Rulli vooralsnog de eerste keus te zijn. De afgelopen tijd kwamen ook de namen van Andries Noppert, Dominik Livakovic en Alexander Nübel voorbij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een nieuwe keeper is niet genoeg.

PeterSchmitz15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een Nieuwe trainer zou ook een optie kunnen zijn. Die snapt het spelletje niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen