Gullit over Messi-discussie: "Niet de allerbeste aller tijden"

24 december 2022, 18:18

Lionel Messi heeft deze winter eindelijk ook de wereldbeker toe kunnen voegen aan zijn toch al imposante prijzenkast. Voor sommigen is het de bevestiging dat de Argentijn de beste voetballer uit de geschiedenis is. Ruud Gullit ziet dat echter anders.

Gullit werd daarnaar gevraagd bij Ziggo-programma VoetbalCafé. "Nee, niet de allerbeste aller tijden", antwoordde de voormalig Oranje-international stellig. "Ik vind hem wel de beste van deze tijd. Maar heel veel dingen kun je niet met elkaar vergelijken."

Daarmee bedoelde hij dat er geen beste voetballer ooit aan te wijzen is. "Pelé won in zijn tijd, de jaren '60 en een beetje '70, drie keer de wereldbeker. Dat is wel heel veel. Dat was zijn tijd. En de jaren '80 en '90 waren de tijd van Maradona", stelde Gullit, die de huidige tijd dus aan Messi toeschrijft. 

Toch was de wereldbeker die Messi in Qatar won, een bevestiging dat hij in ieder geval de geschiedenis in zal gaan met dezelfde status als Diego Maradona, die het WK in 1986 won met Argentinië. Pelé won met Brazilië de edities van 1958, 1962 en 1970.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen