Peperdure Lamborghini Zwitser Embolo zwaar beschadigd bij crash

24 december 2022, 19:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Breel Embolo (25) kan op zoek naar een nieuwe auto óf een goed schadeherstelbedrijf. De Zwitserse spits van AS Monaco raakte in het vorstendom betrokken bij een ongeluk waarbij zijn zwart-gele Lamborghini Urus ogenschijnlijk zwaar beschadigd raakte. 

Embolo keerde onlangs terug in Marokko nadat hij met Zwitserland deelnam aan het WK in Qatar. In de nacht van 17 op 18 december zou het ongeval al hebben plaatsgevonden. Overigens zou de aanvaller geen schuld hebben gehad aan de crash. Die zou zijn veroorzaakt nadat de bestuurder van een witte Nissan door rood reed, vertelt een ooggetuige aan het Zwitserse Blick. De Nissan raakte daarna een geparkeerde gele Ferrari, die eveneens schade opliep. 

Met Zwitserland kende Embolo een redelijk WK. De spits was bovendien twee keer belangrijk door zowel tegen Kameroen (1-0) als Servië (3-2) te scoren. Mede dankzij die twee treffers overleefde Zwitserland de groepsfase. Toch eindigde het toernooi in mineur in de achtste finale. Daarin was Portugal met 6-1 veel te sterk voor de Zwitsers, die achteraf bij monde van bondscoach Murat Yakin aangaven verzwakt geweest te zijn door een griep-epidemie in de spelersgroep.

Monaco

Met zijn club AS Monaco bereidt Embolo zich inmiddels voor op de tweede seizoenshelft. Met de Monegasken staat hij voorlopig op de zesde plaats in de Ligue 1. Met zeven doelpunten in vijftien duels is hij persoonlijk met een aardig seizoen bezig. In het verleden kwam Embolo uit voor FC Basel in zijn vaderland. Daarna kende hij bij Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach een lange periode in de Duitse Bundesliga. Bij die laatste club werd hij afgelopen zomer voor 12,5 miljoen euro weggeplukt door Monaco. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tweede alinea, eerste zin: Embolo keerde onlangs terug in Marokko...... PRUTSERS!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen