'Sparta hoopt te stunten met voormalig Feyenoord-topscorer'

24 december 2022, 14:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta is in de zoektocht naar een aanvallende versterking uitgekomen bij Nicolai Jørgensen (31). Dat schrijft 1908.nl. De Deen moet bij de nummer zes van de Eredivisie het gat opvullen dat is ontstaan na het vertrek van Mario Engels.

Jørgensen stond tussen 2016 en 2021 onder contract bij Feyenoord. Met de grootste club van Rotterdam won hij in zijn eerste seizoen direct de landstitel. Met 21 doelpunten in 32 wedstrijden had hij een groot aandeel in de successen. In totaal kwam hij in 151 wedstrijden voor Feyenoord tot 58 treffers en 23 assists.

Mocht Sparta er in slagen de Deen aan te trekken dan kost dat de club geen transfersom. Jørgensen zit namelijk al sinds afgelopen zomer zonder club nadat zijn contract met FC Kopenhagen afliep. In zijn laatste seizoen was hij in vijftien wedstrijden slechts twee keer trefzeker voor de topclub uit zijn vaderland.

Internationale ervaring

Bij Sparta zou Jørgensen de opvolger worden van Mario Engels. De Duitser mocht onlangs gratis vertrekken bij de club van trainer Maurice Steijn. Hij vervolgt zijn loopbaan in Japan bij Tokyo Verdy. Met Jørgensen zou Sparta een ervaren speler met internationale ervaring terugkrijgen voor de vertrokken Engels. Hij is 39-voudig Deens international en scoorde negen keer voor zijn land.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen