Janmaat heeft spijt van functie bij ADO Den Haag en wijst naar Ajax

24 december 2022, 11:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daryl Janmaat maakte dit kalenderjaar de overstap van het speler zijn naar technisch manager bij ADO Den Haag. Het werd absoluut geen succes, want binnen enkele maanden is hij alweer vertrokken. "De grootste fout is dat ik 'ja' tegen de job heb gezegd. Ik had het alleen moeten doen met een ervaren technisch directeur naast me, zoals Klaas-Jan Huntelaar nu met Gerry Hamstra bij Ajax."

"Dit was een beetje de job die ik altijd in mijn achterhoofd had. Oké, ik zou meteen van het veld naar kantoor gaan. Maar er lag ook een plan vanuit de club om intensieve begeleiding te krijgen. Alleen dat is verkeerd uitgepakt", blikt Janmaat terug bij het Algemeen Dagblad op zijn periode als technisch eindverantwoordelijke in de Hofstad.

"Het geraamte van de ploeg stond al toen ik begon. Iedere speler die daarna werd aangetrokken ging in overleg met mij, maar ik had nooit de beslissende stem. Ja, ik stond wel op foto's bij spelerspresentaties, maar mijn invloed was onder aan de streep beperkt. Dat was frustrerend", erkent Janmaat.

Lees ookVerheydt en Kishna willen weg bij ADO: "Herkennen onze club niet"

"Spelers, algemeen directeur Edwin Reijntjes, de eigenaar: ik zat overal maar een beetje tussenin. Ik voelde me alleen. En ik had vaak geen voldaan gevoel als ik na een dag werken thuis kwam", zei de voormalig verdediger. "Ik had zo gehoopt bij ADO iets neer te zetten, iets met een 'Daryl-stempel'. Een scoutingsapparaat, bijvoorbeeld. Maar dat ging gewoon niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen