Argentijnse keeper Martínez keihard aangepakt: 'Abnormaal'

24 december 2022, 09:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voorzitter van de Franse voetbalbond Noël Le Graët heeft in een brief naar zijn Argentijnse collega uitgehaald over het 'abnormale gedrag' van Emiliano Martínez. De doelman van het Argentijnse elftal ontpopte zich tot held van de finale met enkele cruciale reddingen. Tijdens de vieringen die volgde liet Martínez zich daarentegen niet van zijn beste kant zien. In Frankrijk zijn ze niet gediend van het gedrag van de 30-jarige goalie.

Le Graët laat weten dat de Franse voetbalbond verschillende procedures is gestart: 'Het is heel choquerend. Ik vind deze uitspattingen abnormaal en moeilijk te begrijpen. Dit gaat te ver.' Met name Frankrijk-superster Kylian Mbappé, die in de WK-finale een hattrick maakte, werd voortdurend voor de gek gehouden door Martínez. Vlak na de WK-winst laste de doelman in de kleedkamer een minuut stilte in voor de aanvaller. Een dag later, tijdens de viering in Buenos Aires, liep de Argentijn rond met een babypop waarop het hoofd van Mbappé was geplakt.

Het gekke gedrag van Martínez was niet te bevatten voor preses Le Graët. In de brief komt hij op voor de Franse ploeg: 'Dit zijn jongens die hun best hebben gedaan om het Franse team te laten slagen. Het is belangrijk dat we hen steunen', zo schrijft de voorzitter. 'De uitspattingen zijn voor mij abnormaal en moeilijk te bevatten.' 

Unai Emery

Ook in Engeland vielen de beelden van Martínez op. Zijn huidige trainer bij Aston Villa, Unai Emery, werd gevraagd wat hij vond van de fratsen van de sluitpost. "Als de emoties zo groot zijn, dan is het soms moeilijk om die te controleren. Ik ga het er komende week met hem over hebben als hij terugkeert", zei de 51-jarige Spanjaard tijdens de persconferentie.

Verder was de trainer trots op de prestaties van zijn doelman: "Ik denk dat de fans van Aston Villa dat ook moeten zijn. Ik verwacht hem komende week terug en hopelijk lukt het hem om een paar dagen rust te pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FelixVisser15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zou de Franse bond sieren als ze een aangifte zouden doen wegens racisme , deze idioot weet precies wat hij deed en doet het laat zien wat deze idioot is namelijk gewoon een ordinaire racist .

HermanBessems21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is gewoon stuk stront zoals heelArgentijns elftal gewoon verkocht dat wereldkampioenschap Messi nog zo.n gek moest wereldkampioen worden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen