Van Bommel vond samenwerken met Overmars 'geen belemmering'

24 december 2022, 09:28

Mark van Bommel vond het geen bezwaar om in zee te gaan met Marc Overmars. De directeur voetbalzaken van Ajax vertrok dit jaar vanwege grensoverschrijdend gedrag. Bij de Belgische club Antwerp FC ging de voormalig middenvelder desondanks de samenwerking aan met Overmars.

"Nee, dat was voor mij geen belemmering", stelt Van Bommel desgevraagd tegenover De Telegraaf. De samenwerking met Overmars verloopt naar eigen zeggen erg goed. "Het is niet zo dat ik garanties heb, maar ik vind het belangrijk dat we alles openlijk met elkaar kunnen bespreken. Marc ziet bijna alle trainingen en praat ook veel met spelers. Tijdens ons eerste onderhoud kreeg ik een heel goed gevoel. Marc stuurde mij een bericht: 'Heb je zin in een voetbalgesprek?'. Ik stuurde terug: 'Ja, is goed'. Hij zei alleen: 'Vanavond'. Toen hebben we direct over heel veel dingen gesproken."

Van Bommel leerde ook van Overmars dat je in de media soms niet alles moet lezen. "Dat heb ik wel deels overgenomen. Als ik nu de Telegraaf-app open, scan ik het nieuws op de voorpagina, maar switch ik zelden nog naar de sportsectie. Want soms gaan dingen toch in je hoofd zitten", aldus Van Bommel. "Je moet niet alles willen weten. Dat geldt zowel voor wat er in de media staat, als wat er op de club gebeurt."

Lees ook: Nieuwe positie Stengs helpt van Bommel uit de brand: "De trainer beslist"

Kampioenschap Antwerp FC

Samen met Overmars staat Van Bommel momenteel in de Jupiler Pro League op de derde plaats met FC Antwerp, al is de achterstand met elf punten wel groot op koploper RC Genk. "De eigenaar Paul Gheysens wil dat we meedoen om de titel en Europees voetbal gaan spelen. We staan nu derde en moeten bij de eerste vier blijven om de kampioens-play-offs te spelen. Maar dit is ook een club in opbouw, die zeven jaar geleden nog op het tweede niveau actief was. Zoiets heeft tijd nodig. Dat heb je in Engeland ook gezien bij Manchester City en nu bij Newcastle United. Als er veel wordt geïnvesteerd, betekent het niet dat je direct meedoet om de prijzen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen