Messi had bijna interlandloopbaan in Europa: "Alles aan gedaan"

23 december 2022, 21:25

Lionel Messi werd eerder deze maand in Qatar wereldkampioen met Argentinië. De sterspeler van de Argentijnen had echter ook zomaar voor een land kunnen spelen. In het verleden heeft Spanje er namelijk alles aan gedaan om Messi te laten kiezen voor een interlandloopbaan bij La Selección.

Dat heeft voormalig bondscoach Vicente del Bosque verteld in een interview met Radio Marca. De inmiddels 72-jarige oefenmeester was tussen 2008 en 2016 verbonden aan de nationale ploeg van Spanje en won het WK en EK. "Ik heb er toen alles aan gedaan om Messi te laten kiezen voor Spanje. Lionel weigerde dat omdat hij teveel van zijn geboorteland houdt." Messi heeft via zijn vader Catalaanse wortels.

Lees ook: Laporta somber over rentree Messi: "Geen verwachtingen wekken"

De 35-jarige superster zette in Qatar de kroon op zijn loopbaan en daar heeft Del Bosque van genoten. "Hij is de beste speler die ik ooit heb zien spelen. Ik zou hem altijd kiezen boven Cristiano Ronaldo. Messi is voor mij het meest constant en indrukwekkend geweest tijdens zijn loopbaan. Hij heeft geweldige seizoenen gedraaid en wist zijn clubs altijd de juiste weg te wijzen."

Messi nog onduidelijk over toekomst

Het lijkt erop dat Messi nog wel even doorgaat als international. Wat hij gaat doen in clubverband is nog altijd niet duidelijk. De aanvaller beschikt over een aflopende verbintenis bij Paris Saint-Germain, dat dolgraag wil verlengen met de sterspeler. FC Barcelona hoopt tegelijkertijd op een terugkeer, terwijl er ook vanuit de Major League Soccer belangstelling is. Zijn plannen zullen snel duidelijk worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen