De Roon scoort weer via Twitter na doelpunt in oefenwedstrijd

23 december 2022, 20:18

Marten de Roon is met zijn club Atalanta weer begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dat deed de middenvelder vrijdagavond met een 0-3 overwinning op bezoek bij Real Betis. In de vriendschappelijke wedstrijd was De Roon goed voor een van de Italiaanse doelpunten.

De Roon was in Sevilla verantwoordelijk voor de 0-2. Na de wedstrijd kreeg hij op Twitter andermaal de lachers op zijn hand. 'Dingen die ik wenste te zien tegen Argentinië in plaats van tijdens een vriendschappelijke wedstrijd', laat De Roon weten bij een foto van het feit dat hij een treffer voor zijn rekening had genomen. De andere doelpunten werden gemaakt door Luis Muriel en Éderson.

Lees ook: Overzicht: alle winterse oefenwedstrijden van de Eredivisie-clubs

Tijdens het WK in Qatar kwam De Roon tijdens alle wedstrijden van Oranje in actie. Tegen de Argentijnen begon hij in de basis, maar werd hij in de rust door bondscoach Louis van Gaal naar de kant gehaald. De Roon kon dus geen rol van betekenis meer spelen in de strafschoppenserie, die uiteindelijk werd gewonnen door de Zuid-Amerikanen. Virgil van Dijk en Steven Berghuis faalden vanaf de stip.

Atalanta in de Serie A

Nu moeten de pijlen van De Roon weer gericht worden op de Serie A. De 35-voudig international wil met zijn club namelijk weer meedoen voor de plekken die rechtgeven op Europees voetbal. De 31-jarige ex-speler van Sparta Rotterdam en sc Heerenveen is bezig aan zijn zevende seizoen in Bergamo. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft wacht voor Atalanta ook nog een oefenduel met AZ.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen