Feyenoord haalt uit in oefenduel: 11 goals, Idrissi keert weer terug

23 december 2022, 17:18

Feyenoord zal met een goed gevoel terugkijken op de oefenwedstrijd die het vrijdagmiddag heeft gespeeld. Niet alleen werd er met 7-4 overtuigend gewonnen van Go Ahaed Eagles in een wedstrijd die in totaal 150 minuten duurde, ook keerde Oussama Idrissi terug uit de ziekenboeg. Gernot Trauner maakte daarentegen nog geen minuten.

De rechtercentrale verdediger kampte de gelopen periode met verschillende pijntjes en blessures en ontbrak in beide opstellingen. Het duel met Kowet werd verdeeld over vier helften van ongeveer 38 minuten. In de eerste opstelling van de Rotterdammers, met meer de reguliere basiself, stonden Dávid Hancko en Jacob Rasmussen samen centraal achterin.

Het is een publiek geheim dat coach Arne Slot graag een extra optie wil achter Trauner op de transfermarkt en dit centrale duo was geen doorslaand succes, want Isac Lidberg kopte al na vijf minuten de 0-1 tegen de touwen. In de eerste twee helften stelde Feyenoord wel duidelijk orde op zaken, want Orkun Kökcü (strafschop), Sebastian Szymanski, Patrik Walemark (2x) en Igor Paixão zorgden voor de 5-1 stand halverwege.

In het tweede bedrijf keerde Idrissi terug in het veld en via een fraaie teamgoal van Ezequiel Bullaude (zie onder) en invaller Alireza Jahanbakhsh liep de score eerst nog verder uit, maar zouden de bezoekers de tweede helft uiteindelijk winnen. Onder meer Mimeirhel Benita ging een keer heel pijn in de fout bij Feyenoord, dat het ook nog deed zonder Justin Bijlow (vakantie).

Opstelling Feyenoord eerste helft: Wellenreuther; Geertruida, Rasmussen, Hancko, Hartman; Timber, Kökcü, Szymanski (55. Slory); Wålemark, Paixão (67. Karim), Dilrosun.

Opstelling Feyenoord tweede helft: Marciano; Pedersen, Benita, Hokke, Lopez; Milambo (55. Kleijn), Taabouni, Bullaude; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi (55. Groen).