FIFA verwijdert Messi-tweets onder druk van boze Ronaldo-fans

23 december 2022, 14:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op het officiële twitteraccount van de FIFA was na het WK onder meer te lezen dat Lionel Messi na het winnen van de wereldbeker de beste voetballer aller tijden is. Onder druk van vele boze reacties van Cristiano Ronaldo-fans heeft de wereldvoetbalbond echter meerdere tweets verwijderd. 

Dat schrijft Voetbal International. De FIFA schreef in een twitterbericht onder meer dat 'het GOAT-debat beslist is'. Daaronder vervolgde het: 'De erfenis van Messi is nu compleet'. De opmerkingen leidden tot woedende reacties van aanhangers van Cristiano Ronaldo. In hun ogen komt de titel GOAT (Greatest Of All Time) de Portugees meer toe dan zijn Argentijnse rivaal. 

De Ronaldo-fans werden helemaal boos toen de FIFA even later een foto van hun idool plaatste waarop hij met zijn duim omhoog te zien was. 'Like als je echt hebt genoten van het WK', was het bijschrift. Ronaldo kende in Qatar een bijzonder ongelukkig toernooi. Hij scoorde nog wel in het openingsduel met Ghana, maar verdween daarna uit de Portugese basis en zou zelfs hebben gedreigd het toernooi per direct te verlaten toen hem dat werd meegedeeld door de inmiddels opgestapte bondscoach Fernando Santos. 

De vele boze reacties hebben de FIFA ertoe bewogen de berichten van het officiële account te verwijderen. Het is op zijn minst ook opmerkelijk dat de 'neutrale' wereldvoetbalbond zich met een discussie als die over de GOAT bemoeit. De FIFA werd in Qatar veelvuldig beticht van het voortrekken van de Argentijnse ploeg die er uiteindelijk met de wereldtitel vandoor ging. Zo zagen veel mensen in de vijf(!) strafschoppen die Messi op het toernooi mocht nemen na vermeende overtredingen hét bewijs dat de bond er alles aan deed om in Qatar met Argentinië de gewenste kampioen te kunnen kronen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kun je zien hoe corrupt deze FIFA is. Zij zwichten voor Portugese fans en schuiven de waarheid onder tafel.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een stelletje sneue poten. Ik vind die vergelijkingen door de media en fans zo stom alsof ze niks beters te doen hebben. Je kan Messi niet met Maradona vergelijken want Maradona speelde in een andere tijd en toen was het WK nog met 24 landen. En Ronaldo en Messi hebben beide bijzondere kwaliteiten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen