'Rusland denkt aan overstap van UEFA naar Aziatische bond AFC'

23 december 2022, 13:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Russische elftal is sinds de inval van Rusland in Oekraïne nauwelijks meer in actie gekomen omdat het land een aantal sancties van de UEFA en FIFA te verduren kreeg. Om dit aan te vechten denkt de Russische bond RFS erover na om over over te stappen van de UEFA naar de Aziatische bond, de AFC. Dat meldt Tass, een Russisch persbureau.

Aan het begin van dit jaar kwam de langdurende ellende tussen Rusland en Oekraïne tot een negatieve climax, toen de Russen het land binnenvielen. In februari hebben de UEFA en de FIFA besloten om clubs uit Rusland uit te sluiten van internationale competities zoals de Champions League. Daarnaast mocht het nationale elftal van de Russen ook niet meedoen aan het WK in Qatar en deed het niet mee aan de loting voor het EK in 2024. 

Lees ook: 'Promes probeert met aanvraag Russisch paspoort uitlevering te voorkomen'

Sneue oefeninterlands

De RSF hoopt op deze manier onder andere dat het elftal meer competatieve wedstrijden gaat spelen. Sinds de inval oefenden de Russen tegen Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan. Alle drie voormalige Sovjet-landen die al bij de Aziatische bond zitten. Naast het sportieve voordeel dat er bij een eventuele overstap komt kijken, laat Rusland op deze manier ook zien dat het politiek gezien sterker staat dan gedacht.

Volgens de NOS zijn er achter de schermen al onderhandelingen gaande met de UEFA over een eventuele terugkeer van de Russen op de Europese velden. Het gaat over versoepelingen van de sancties, daar is al een klein begin mee mee gemaakt. In mei wordt er in de Russische stad Volgogradin een internationaal toernooi georganiseerd voor jeugdelftallen, onder het toeziendoog van de UEFA.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen