Broer Pogba na drie maanden vrijgelaten, nog wel verdachte

23 december 2022, 13:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mathias Pogba (32) mag het vervolg van de afpersingszaak van zijn jongere broer en Juventus-middenvelder Paul in vrijheid afwachten. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien vrijdag. De oudere Pogba zat sinds 17 september vast vanwege zijn aandeel in een afpersingzaak rond zijn jongere broertje. 

In de Franse media ging het destijds wekenlang bijna nergens anders over dan de vreemde zaak rond de broers Pogba. In maart van dit jaar zou Paul zelfs zijn ontvoerd door een aantal gemaskerde mannen met zware geweren, nadat hij in de val zou zijn gelokt door een aantal jeugdvrienden. Mathias en vier andere verdachten werden daarna opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de feiten. 

Mathias is de enige van de vijf verdachten die vandaag in vrijheid is gesteld. Justitie verdenkt hem er niet langer van betrokken te zijn geweest bij het geweldsincident in maart. Wel moet hij zich verantwoorden voor een aantal video's die hij op sociale media plaatste waarin hij zijn jongere broertje onder meer beschuldigt van hekserij. Ook bracht hij hem in verband met de georganiseerde misdaad. Volgens justitie heeft Mathias zijn broertje daarmee onder druk gezet om een flinke som aan de andere verdachten over te maken, wat het beoogde doel van de acties was. 

Lees ook: 'Ex-spits Sparta achter tralies wegens chantage broer Paul Pogba'

Ondanks zijn vrijlating blijft de oudere Pogba voorlopig wel onder gerechtelijk toezicht. Het is hem niet toegestaan contact op te nemen met zijn jongere broertje of hun moeder. Daarnaast mag hij niet afreizen naar het buitenland en is het hem ook niet toegestaan gebruik te maken van sociale media. Mathias Pogba was zelf als ook als voetballer actief en stond  in het seizoen 2016-2017 onder contract bij Sparta Rotterdam, waarvoor hij in veertien Eredivisiewedstrijden vier keer tot scoren kwam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen